The influence of music while playing poker

Påvirkning av musikk mens du spiller poker

De sier at musikk har makten til å forene mennesker, så hvordan kan barokklegenden Vivaldis Four Seasons koble så mange av oss sammen? Svaret er at på hotell, kjøpesentre, varehus, sykehus, venterom og utallige andre steder har denne tidløse hit fra 1723 vært et av de mest populære valgene av bakgrunnsmusikk. Sjansen er at – pre-pandemi – et hvilket som helst antall av oss, i mange land rundt om i verden, kunne ha hatt glede av dette løftende musikkstykket samtidig.

Mer nøyaktig, faktisk, kunne noen av oss bevisst beundret Vivaldis talent, mens andre knapt ville ha lagt merke til det, kanskje for oppslukt av noe annet som hadde større oppmerksomhet – poker, kanskje. Men her ligger magien til et musikkstykke som dette: det har en tendens til å roe oss (hvis vi skulle trenge å føle oss rolige) og hjelpe oss til å føle oss bra med oss ​​selv, eller det setter oss i en tilstrekkelig avslappet sinnstilstand at vi kan fortsette med noe mens du er mer ‘beskyttet’ mot distraksjon. I tillegg til å hjelpe vår evne til å fokusere og konsentrere oss, gir Vivaldis gleder en forbindelse til hjernen som fungerer som et skjold mot eksterne faktorer som ellers kan ødelegge konsentrasjonen vår.

Klipp til et kavernøst pokerrom et sted med en turnering i full gang, og la oss kartlegge scenen … Uunngåelig, over et hav av bord, vil vi finne mange spillere som sitter der og hører på noe (de forskjellige enhetene spillerne bringer til bordet. , inkludert hvis de lytter via øretelefoner eller tilsynelatende industrielle styrkehodetelefoner, vil uten tvil vises i en fremtidig artikkel om bordbilde …).

Det de lytter til er en annen historie, og en som vi kan gå nærmere inn på, men foreløpig ser det ut til at hvis vi ønsker å forbedre konsentrasjonen, kan vi ikke gå galt med klassisk musikk.

Og vi trenger ikke engang å være klassiske musikkfans for å dra nytte av det. Uavhengig forskning de siste årene har konsekvent funnet at klassisk musikk forbedrer både vår evne til å fokusere og tenke, og som et resultat også vår opptreden. For eksempel fant forskning (i forskjellige land) som involverte studenter uten tidligere preferanse for klassisk musikk, at det å høre på denne sjangeren mens du jobbet eller under en test resulterte i høyere ytelsesnivå enn annen musikk.

Legg ned Beyonce og hent Bach

Dette er en fengende lydbit for å komme ut av all forskningen om de psykologiske fordelene ved å lytte til klassisk musikk. Faktisk kan enhver seriøs pokerspiller som ønsker å få mest mulig ut av spillet, ta slike råd på alvor fordi det er så mye mer enn å hjelpe konsentrasjonen.

Ikke bare hjelper det oss med å opprettholde fokus, men det ser ut til at klassisk musikk bidrar til å holde et nivåhode når vi mister, noe som i seg selv er viktig når det gjelder poker som å møte negative resultater og uflaks, og så videre er en del og pakke av spillet.

I tillegg til å føre til frigjøring av dopamin (et hormon assosiert med nytelse), kan klassisk musikk også hemme frigjøring av stresshormoner. Med tanke på at vi i dag alle er klar over begrepet ‘sunn kropp, sunt sinn’, er det en no-brainer (hvis du vil …) for pokerfans å prøve å utnytte disse ekstra fordelene.

I mellomtiden, da forskere ved University of San Diego sammenlignet blodtrykksendringer blant folk som hørte på klassisk, pop- eller jazzmusikk, registrerte de som hørte på klassisk musikk betydelig bedre avlesninger sammenlignet med de som hørte på andre sjangere eller ingen musikk i det hele tatt.

La oss bli klassiske

Så hva venter du på? La oss sette litt kultur i livet vårt og samtidig se fordelene manifestere seg, inkludert ved pokerbordet!

Før vi drar på internett etter tilfeldige biter av klassisk musikk, er det verdt å merke seg at ikke alt passer. Å lytte til Tsjajkovskijs blomstrende 1812-overture, for eksempel komplett med kanoner for å garantere et maksimalt angrep på ørene, virker ganske enkelt ikke. Selv komponisten hatet tilsynelatende sin egen kreasjon. Du kan like gjerne lytte til thrash metal (og noen pokerspillere gjør …).

Prøv i stedet Mozart-sonater, strykekvartetter; Debussy, Fauré … Og husk å kaste Beyonce for Bach. Stykket nå kjent som Air on a G String er et arrangement laget på 1800-tallet fra Air of Johann Sebastian Bachs Orchestral Suite No. 3 in D major (tilsynelatende). Jeg lyttet til det og litt Strauss mens jeg spilte en 500-løper online turnering i går kveld og ‘valset’ meg til seier (ikke sant, men vi kan drømme …).

Lykke til ved bordene!