online poker

Kommer det en annen online pokerboom?

De fleste deler av verden opplever for øyeblikket en ny bølge av pandemien etter økningen i COVID-19-tilfellene. Og når disse tilfellene øker globalt, kan online poker oppleve en ny økning i trafikken før året 2020 stenger.

Ifølge data fra GameIntel opplevde online poker i Europa en økning de siste to ukene. Det europeiske markedet (inkludert Spania, Frankrike og Portugal) økte med nesten 30 prosent. Samtidig vokste det italienske markedet med 18 prosent.

I Europa opplevde online pokermarkedet samme økning under den første bølgen av lockdownen mellom februar og mars.

For øyeblikket er det en jevn økning i COVID-19-tilfeller i mange land i Europa, som Tyskland, Italia og Frankrike. De fleste land i Europa har innført strenge låsingsordrer. På grunn av disse låsebestillingene, øker nettpoker igjen.

Online poker vil sannsynligvis skyte i været de neste ukene

Basert på statistikken fra GameIntel er den globale dot-com-spilltrafikken for øyeblikket i gjennomsnitt 15 601 seter på det 7-dagers glidende gjennomsnittet.

Bølgen er en vanlig trend som starter fra november og utover, men med lockdown i år, kan vi se dobbelt så stor vekst denne gangen de neste ukene.

Da låsen startet i år, økte trafikken innen online poker, men vi ser kanskje ikke det samme ytelsesnivået som vi så den gangen i løpet av de neste ukene. Mange spillers bankruller har gått ned, og mange land sørger for at de ikke går i låsing lenger. Men selv i det, er det sannsynlig en stor trafikkvekst de neste månedene.

For tiden har årstallene for det internasjonale dot-com-markedet økt med mer enn 30 prosent. Selv om GGPoker stimulerte mye av denne veksten, opplevde også andre pokeroperatører en betydelig økning. Årsveksten for PokerStars er omtrent 7 prosent, GGPoker (208 prosent), PartyPoker (30 prosent), 888poker (2 prosent) og Unibet (11 prosent).

Det amerikanske online pokermarkedet kan også oppleve en stor boom tidlig neste år

Det er viktig å vite at USAs online pokermarked også opplever en stor boom. I fjor er All American Poker Network oppe på nesten 50 prosent. PokerStars New Jersey opplever også en lignende bane, og PartyPoker (for tiden begrenset til bare partypoker NJ) opplevde mer enn dobbelt.

For øyeblikket opplever kontant spilltrafikk et fall i trafikken.

Med forventningene om at Michigans online pokermarked kan komme i live før året stenger, kan USA oppleve en poker boom tidlig neste år. I tillegg kan Wire Act-saksendringen, som reduserte den delte likviditeten i online pokermarkedet, også føre til nok en pokerboom i landet.

Den nye valgte presidenten i USA, Joe Biden, kunne løse problemet med delt likviditet. Han vil sannsynligvis be justisdepartementet om å slutte å tolke kabelloven på nytt. En positiv løsning vil også sikre at Pennsylvania kan bli med i MultiState Internet Gaming Agreement, slik at spillerne kan konkurrere med andre stater med lovlig, regulert online poker.