Unibet Poker har nylig lansert sin klientoppdatering versjon 3.11 som introduserte noen nye endringer. En av dem var et nytt anti-ratholing-system. For de som ikke er klar over ratholing, er det en taktikk der en spiller forlater kontantspillbordet etter å ha vunnet en stor pott og deretter går tilbake til bordet med en mindre bunke. På denne måten garanterer spilleren at gevinsten ikke går tapt. I denne artikkelen vil vi se nærmere på Unibet Poker -oppdateringen og diskutere statusen til ratholing i online poker. Les videre for mer informasjon.

Unibet Poker Update

Gitt at Unibet Poker er kjent for sin appell til uformelle og fritidsaktører, er det ikke rart at ledelsen ønsker å opprettholde et gunstig pokerøkosystem for den typen spillere. I Unibet versjon 3.11-klientoppdateringsmeddelelse på Unibet Community Forum sa Unibets Senior Poker Product Manager, Stubbe Buchwald, følgende om de nye anti-ratholing-tiltakene:

– Vi har tenkt mye på dette. [Vi] forhindrer ikke atferden helt på grunn av økologiske bekymringer. Hvis en tapende spiller ønsker å ta litt penger fra bordet av og til, for å begrense risikoen, har vi det helt ok, og det bør andre spillere også gjøre, hvis alternativet er at han/hun ikke spiller eller forlater bordet helt. ”

Fra denne uttalelsen kan vi tydelig se at denne endringen har krevd en balansert tilnærming. Det betyr at ratholing ikke vil bli forhindret helt for å opprettholde pokerøkologi, men det vil bli motet i større mengder. Unibet har også beskrevet at deres anti-ratholing-tiltak er spesielt rettet mot folk som rutinemessig manipulerer stablene sine og unngår å ha større stabler under cash games. Unødvendig å si at slik oppførsel er sterkt mislikt av flertallet av pokermiljøet. Hovedårsaken til det er det faktum at det begrenser antall sjetonger andre spillere kan få fra en “rotte” (spesielt hvis du prøver å få sjetongene dine tilbake). Men vi vil gå mer i detalj senere i artikkelen.

Som et resultat har Unibet introdusert en blandet løsning på dette problemet. I et nøtteskall vil det få forvirrende spillere til å bli med på samme bord med en økt mengde sjetonger. Hvis de ikke kjøper inn med det nødvendige beløpet, vil de ikke kunne bli med på bordet. Unibet Poker -klienten vil ha en “ratholing counter” tildelt hver spiller ved kontantbordet. Denne telleren vil spore hvor mange ganger en spiller sitter og etter den fjerde sit-out, vil den ratholende spilleren måtte komme tilbake til historien med en 100BB-stabel. Som det fremgår av Unibet Poker i kunngjøringen, vil denne nye ratholing -telleren spore hvor mange ganger en bestemt spiller forlater kontantbordet med 100BB eller mer. Med andre ord, hvor mange ganger deltakeren drar etter en stor seier og kommer tilbake til nøyaktig samme bord innen 30 minutter. Telleren nullstilles deretter hver dag kl. 00:00 UTC. Dessuten fungerer den i alle innsatser og formater.

Som nevnt tidligere, ønsker Unibet Poker spesifikt å målrette mot gjentatt ratholing (i stedet for å begrense det helt) for å bevare pokerøkosystemet. Sammen med en kunngjøring har pokerrommet også gitt ut et bord som oppsummerer dette systemet i et mer sammenhengende format:

Sat on the exact same table within the last 30 min Left table with stack in Big Blinds Ratholing counter value Min buy-in Max buy-in
No 50 Big Blinds 100 Big Blinds
Yes < = 50 Big Blinds 50 Big Blinds 100 Big Blinds
Yes 50 Big Blinds < X < 100 Big Blinds Last stack at that table 100 Big Blinds
Yes > = 100 Big Blinds 0-4 (inclusive) 100 Big Blinds Last stack at that table
Yes > = 100 Big Blinds 5 or higher Last stack at that table Last stack at that table

Status for Ratholing i online poker

Som nevnt før er ratholing en handling av å forlate bordet etter en stor seier bare for å komme tilbake til det samme bordet med en mindre bunke. Hovedproblemet med ratholing er at det reduserer det totale pengebeløpet på bordet. Det er hovedsakelig derfor ratholing også anses å være en dårlig pokeretikett. La oss se på et eksempel. Du er ved et kontantbord og en motstander vinner $ 100 på deg. Like etter lommer de på $ 100, og fjerner derfor penger fra spillet. Ikke bare reduserte denne personen det totale beløpet ved bordet, men de har også fratatt deg sjansen til å vinne pengene tilbake.

Selvfølgelig har enhver spiller rett til å forlate kontantbordet når som helst. Dette er reglene. Men hvis denne taktikken misbrukes, fraråder den andre spillere fra spillet og skader pokerøkosystemet. Derfor forbyr flere og flere pokerrom ratholing. Det er deres ansvar å begrense enhver praksis som skader deres virksomhet og kunder. For eksempel har PokerStars gjort lignende restriksjoner tilbake i 2017 med sine “Buy-in Obligations”. Andre tilfeller av rovdyr er også forbudt på forskjellige nettverk. For eksempel har iPoker og Winning Poker Network gjort det vanskelig å bumhunt med nye restriksjoner på bordvalg.

Unibets tilnærming til dette problemet er virkelig nyskapende. Faktum er at før de fleste pokerrom ville forhindre ratholing manuelt. Det betyr at slike aktiviteter vanligvis vil bli rapportert av spillere til administrasjonen av pokerrommet. Imidlertid har Unibets ledelse bestemt seg for å ta en ny og mer kreativ tilnærming. De har utviklet et balansert system som begrenser ratholing på en tilstrekkelig måte uten å skade pokerøkosystemet. Ikke bare det, men denne oppdateringen kan tilføre pokerrommet mer verdi. På grunn av disse restriksjonene kan det være færre spillere med små stabler ved bordene, mens antall spillere med 100+ BB -stabler vil øke. Som et resultat kan det gjøre spillene mer lønnsomme og spennende. Imidlertid vil bare tiden vise hvordan disse nye tiltakene mot ratholing vil utspille seg i virkeligheten.

Logo Unibet
Opptil 60% rakeback / YPD Rake Race
6.2/10