Phil Hellmuth har vært i stand til å oppnå den åttende seieren av sine ni opptredener på PokerGO High Stakes Duel-showet. Onsdag 26. januar har Hellmuth klart å beseire Tom Dwan i en svært konkurransedyktig og etterlengtet omkamp. Phil Hellmuth anerkjenner motstanderens ferdigheter etter triumfen ved å si følgende:

“Det føles godt. Tom er bare en av de beste spillerne i verden. Jeg liker å bruke begrepet «natural-born hold’em-spiller.» Jeg tror det er rundt 10 naturlig-fødte hold’em-spillere i verden. Jeg er en av de 10, helt klart. Hva har jeg, 13 verdensmesterskap i hold’em eller noe? Pluss, bare 50 finalebord i hold’em. Så ja, jeg er en av dem.”

Bare som en påminnelse gikk Phil Hellmuth og Tom Dwan opp mot hverandre i august. Før den kampen hadde Hellmuth en rekord på 7 seire og ingen tap. Noen av motstanderne hans var Daniel Negreanu, Antonio Esfandiari og Nick Wright. Tom Dwan klarte imidlertid å avslutte denne rekken ved å slå Hellmuth i en heads-up-duell.

Runde 3 hadde en premiepott på $400 000. Det kom fra at Tom Dwan kjøpte seg inn for $100.000 og Hellmuth bidro med de andre $300.000, da han eide $200.000 på grunn av tapet i runde 2. Heads-up-spillet startet på PokerGO klokken 01:00 GMT. Spillet ble oversatt live fra PokerGO Studio i Las Vegas. Kampen skuffet garantert ikke. Det ble en lang kamp med mye action. Les videre for hele dekningen.

Starten på duellen

Begge spillerne spilte det trygt i starten av spillet. Tom Dwan og Phil Hellmuth testet bare vannet, så det var ikke noe fyrverkeri tidlig i kampen. Dwan klarte å slå en straight flush på river, men det ga ham en relativt liten pott. På toppen av det fikk Hellmuth nok en liten pott etter en rivered flush. Så forsøkte Tom Dwan en interessant min-check-raise fra floppen med sitt bunnpar, men det resulterte ikke i noe nevneverdig. De tidlige stadiene av duellen var ikke så begivenhetsrike. Begge spillerne spilte veldig tett, og ingen av spillerne klarte å ryke ut til en stor ledelse. På noen måter var dette ganske likt den forrige duellen mellom disse to pokerspillerne. Men denne gangen var det enda nærmere.

Etter en times spill, har Hellmuth klart å rive tre-en-en-slag, noe som var nok til å slå Dwans topppar på den tiden. Han vant en anstendig pott, som nesten utjevnet poengsummen til 200 000 sjetonger (størrelsen på startstabelen). Hellmuth var i stand til å øke momentumet sitt ved å vinne enda en pott. Med rundt 12 000 i midten av bordet kjørte brettet 7 4 10 A. Hellmuth bestemte seg for å sjekke med sin K 10 og Dwan semi-bløffet for 9 600 med sin K 2. Phil Hellmuth svarte med en min-check-raise til 19 200 og Dwan ringte. De 9 på river endret ikke situasjonen, og begge spillerne sjekket, da Dwan bestemte seg for å ikke følge med på bløffen. Som et resultat tok Hellmuth ned en pott på 50 000 sjetonger, som var den største av kampene på det tidspunktet. Dette ga ham en fin ledelse på 231.000 til 169.000.

Phil Hellmuth on the Roll

Selv om Phil Hellmuth ikke er kjent som en spesielt aggressiv pokerspiller, vet han hvordan han skal utføre en godt timet bløff slik han viste i sine første åtte High Stakes Duel-kamper. Med det sagt klarte Phil Hellmuth å utføre noen aggressive trekk til tider under duellen hans med Dwan. I en av hendene gjorde han en enorm trebett preflop med 6 3 off-suit. Her er hva Hellmuth hadde å si om spillestilen hans etter kampen:

“Jeg tenkte at jeg måtte spille litt raskere mot ham fordi han er så god. Han er så god, han er alltid der, han legger alle disse gode foldene, så jeg tenkte å trappe opp litt og gjøre noen store bløffer i dag å vinne bare for å få mojoen i min favør. Jeg håpet med de store bløffene at når han først ser det i neste kamp, ​​vil han justere seg. Jeg gjør det bedre når noen andre gjør alle de store bløffene og ikke jeg, men noen ganger må jeg gjøre en

Som nevnt tidligere spilte Hellmuth ganske passivt i begynnelsen. Imidlertid klarte han å få opp litt tempo i midt- og senfasen av duellen. For eksempel trebettet han preflopet med 4 2 mot Dwans J 9. En slik strategi fungerte veldig bra for Hellmuth i hans tidligere High Stakes Duel-kamper. I en annen hånd check-raiset Hellmuth Dwans 3000 innsats til 13 000 med hans 10 6 mot Dwans esshøye. Dette tillot ham å snappe potten et par ganger.

Slutten på duellen

Da duellen nærmet seg slutten, fortsatte Hellmuth å legge press og øke farten. Handlingen tok seg virkelig opp da Hellmuth haltet for 800 med sine 7 4 på knappen. Dwan svarte med en massiv høyning hele veien til 5600 med sine tiere. Hellmuth svarte med en re-raise til 21 000 og Dwan synte. Begge spillerne sjekket på J 2 7 floppen. De 7 på turn gjorde at kampen tapte for Dwan, som sjekket nok en gang, men Hellmuth satset 17.000. Dette skremte ikke Dwan, og han ringte. 9-en på river var meningsløs og Hellmuth satset ytterligere 37 000. Dwan ringte nok en gang. Denne hånden ga Hellmuth en veldig sikker 3-1 sjetongledd.

Hellmuth vant nok en stor pott etter å ha snudd en straight flush i en hånd der han høynet preflop ti ganger med sine 3 2 kløver. Dette etterlot Dwan med bare 70 000 sjetonger. Hellmuth utnyttet raskt ledelsen og fokuserte på bløffing, noe som ville tvinge Dwan til å gi fra seg sine gode hender.

Kampen kulminerte da Dwan høynet til 7 000 med pocket-åttere og Hellmuth satset 70 000 med A K, noe som fikk Tom til å gå all in. Brettet kjørte 5 2 K 6 6, noe som ga Hellmuth toppparet og nok en seier i High Stakes-duellen.

Phil Hellmuth kommenterer sine motstandere

Phil Hellmuth har for tiden en rekord på 8 seire og bare 1 tap på High Stakes Duel-showet. Hans tre første matchups var mot Antonio Esfandiari, som alle resulterte i Hellmuths seier. Deretter fortsatte han seiersrekke ved å spille Daniel Negreanu tre ganger og vinne alle kampene igjen. Hellmuths eneste tap skjedde i august, da han ble beseiret av Tom Dwan i en minneverdig kamp. Måten spillet skjedde på er ganske interessant. I følge reglene for showet kunne Hellmuth ta ut penger etter tre strake seire. Han gjorde det med Negreanu og Esfandiari, som nektet dem en omkamp. Setet ble stående åpent for Nick Wright, som tapte en kamp i løpet av den første runden på High Stakes Duel III. Wright takket nei til denne muligheten og Dwan erstattet ham for $100 000. Her er hva Phil Hellmuth hadde å si om sine motstandere i High Stakes Duel:

«De er alle tøffe. Antonio er tøff på sin måte. Han legger mye press på deg, mye varme på deg. Han snakker mye, gnir det inn når det går dårlig for deg. Så du må virkelig slite for å holde deg på nivå.”

Selv om Hellmuth vant alle tre kampene mot Negreanu, nevnte han hvor tøft det var for ham:

“Og så Daniel, det var supermålt,” fortsatte Poker Hall of Famer. “(Han ville si) ‘her er diagrammet for hvordan jeg skal slå deg’, all den b***t-en som jeg ble utrolig fornærmet av. Det var litt slemt av ham å angripe meg på den måten Men Daniel er tøff som neglene. Hvis noen vil møte Antonio og Daniel, satser jeg på Antonio og Daniel.

Hellmuths syvende kamp var mot Nick Wright. Wright er sportspratpersonalist, så han var den eneste amatøren så langt på High Stakes Duel. Hellmuth ble overrasket over hvor godt Wright spilte, og han klarte faktisk å sette sin på noen vanskelige steder. Det er imidlertid ingen tvil om at Dwan har vært den vanskeligste motstanderen for Hellmuth så langt. Han anser ham for å være “naturlig født hold’em-spiller” og bemerket hans uforutsigbarhet.

Blir det en annen matchup?

Hellmuth har ennå ikke hentet inn premiepotten på $400 000 etter seieren mot Tom Dwan. Han er imidlertid ikke kvalifisert til å ta ut før han vinner minst én kamp til. Han må gjøre det selv om Dwan avslår en omkamp. Men det er allerede kjent at Dwan varslet motstanderen sin om at han vil utfordre ham til en ny duell. Hvis dette skjer, må Dwan betale $400 000 for å komme inn i spillet. Premiepotten kommer til å være $800 000. Mori Eskandani, president for PokerGO, har allerede annonsert at han forventer å holde runde 4 et sted i slutten av mars eller april.