Etter en fantastisk siste dag-opptreden på Bally’s & Paris, Las Vegas, har norske Espen Jorstad vunnet 2022 World Series of Poker Main Event for $10 000 000. Han beseiret australske Adrian Attenborough i heads-up for å vinne WSOPs nest største felt med 8 663 deltakere.

Attenborough må ta til takke med $6.000.000, mens Michael Duek, som ble nummer tre, vil motta $4.000.000.

Jorstad har blitt den første nordmannen til å vinne WSOP Main Event, og har overgått landsmannen Felix Stephensen, som ble nummer to i 2014. Han har også passert Stephensen på toppen av den norske tidenes pengeliste. Les videre for flere detaljer og høydepunkter.

Espen Jorstads reaksjon

Jorstad begynte siste dag som chipleader og var vitne til at Attenborough sendte Duek til rails på dagens niende hånd. Bare én hånd senere kunne konkurransen ha avsluttet, men Attenborough tank-foldet bunnpar etter nesten 20 minutter. Attenborough ba imidlertid om turneringslivet etter en noe kortere tank, bare for at Jorstad skulle snu seg over et fulle hus for å bli den nyeste pokerverdensmesteren.

Det første Jorstad gjorde etter å ha vunnet denne seieren er å ringe moren sin. Jorstad har fortalt følgende under intervjuet:

“Hun gråt og hadde problemer med å snakke. Hun er min største fan, så det var litt følelsesladet. Det føles veldig bra.”

Dessuten gjorde Jorstad det klart at Attenborough var den ene spilleren han ikke ønsket å møte i heads-up:

“Men jeg gjorde det. Jeg fikk bare bedre kort enn ham i dag.»

På spørsmål om hans planer for fremtiden har Jorstad sagt følgende:

“Målet mitt har vært å nå inn i High Roller-scenen og spille flere $25 000-turneringer og sånne ting. Jeg har dyppet tærne, men nå har jeg en større bankroll for å ta noen sjanser i disse turneringene. Jeg må komme meg inn i lab og sørg for at jeg er god nok til å spille dem. Og gjør noen veldig fornuftige investeringer – kryptovalutaer og teknologiaksjer, sannsynligvis.”

Høydepunkter på siste dagen

Jorstad ledet da spillet ble gjenopptatt på finaledagen. I de første byttene kom Attenborough ut og skjøt i et forsøk på å redusere underskuddet, mens Dueks to tidlige støt viste at han ikke var fornøyd med tredjeplassen.

Dueks Main Event-løp endte 10 hender inn på siste dag. Han satset mesteparten av stabelen med toppparet, bare for å få Attenborough til å skyve stabelen sin. Duek kastet motvillig inn resten av sjetongene sine, men hadde løpt rett inn i motstanderens nøtt for å komme på tredjeplass for $4.000.000.

Heads-up-spill begynte med begge spillerne i praksis like, selv om Jorstad var marginalt foran. Ideen om et langt heads-up-møte, lik det i 2018, dukket opp. Imidlertid kan kampen ha endt på første hånd.

Attenborough tre-bette preflop og satset på floppen og turn før han sjekket river til Jorstad, som shoved all in.

Etter nesten 20 minutter kastet Attenborough seg, bare for å umiddelbart doble tilbake for å utvide heads-up. En annen dyp tank med samme hånd gjorde imidlertid at Attenborough ikke klarte å legge den ned igjen, og Jorstad gikk seirende ut.

Her er hva Jorstad hadde å si om heads-up-duellen:

“Hvor lenge har han tanket? Det føltes som en evighet. Jeg prøvde å fokusere på pusten min, gjorde litt meditasjon. Jeg har [meditert] av og på i en evighet. Du fokuserer på forskjellige kroppsdeler, med fokus på hver finger og bare fryste i sonen min.” Jeg var nysgjerrig på hvordan kampen kom til å gå. Heads-upen var nesten ferdig i den ene hånden, noe som var litt absurd. Det gikk som forventet. Han er en veldig tøff motstander, spiller aggressivt og finner gode heltekall. Han er en veldig tøff motstander, så det gikk som forventet.”

Her er resultatene til finaletabellen:

Place Winner Country Prize 
1 Espen Jorstad Norway $10,000,000
2 Adrian Attenborough Australia $6,000,000
3 Michael Duek Argentina $4,000,000
4 John Eames United Kingdom $3,000,000
5 Matija Dobric Croatia $2,250,000
6 Jeffrey Farnes United States $1,750,000
7 Aaron Duczak Canada $1,350,000
8 Philippe Souki United Kingdom $1,075,000
9 Matthew Su United States $850,675
10 Asher Conniff United States $675,000

Hvem er Espen Jorstad?

Espen Uhlen Jorstad er en norsk profesjonell pokerspiller som bor i London, Storbritannia. Mange kjenner kanskje igjen Jorstad fra hans online pokerprestasjoner, spesielt på PokerStars som “Hymn2ninkasi” og GGPoker som “COVFEFE-19.” Jorstad er mest en cash game-spiller, men han driver med turneringspoker av og til. Inntil i år hadde Jorstad aldri innkassert World Series of Poker. Han hadde imidlertid 20 WSOP online-penger, inkludert et sjetteplassresultat i 2021 WSOP $5,000 No-Limit Hold’em Main Event Online Championship, som ble verdsatt $603,058.

Ved starten av WSOP 2022 innkasserte den fremtredende Twitch-streameren sin første direktesendte WSOP-turnering, Event #5: The Housewarming. Han og Patrick Leonard vant Event #55: $1 000 Tag Team for $74 042 stykket, samt deres første WSOP-armbånd. Jorstads dype løp i Main Event begynte med nok en utbetaling, denne gangen i Event #68: Million Dollar Bounty. Jorstad fikk sin $10 000 WSOP Main Event-plass med en $1 050 satellitt på GGPoker. Han, Vadim Rozin og Tom Kunze var de tre siste GGPoker-kvalifiseringskampene. Jorstad tjente et gratis WSOP Europe Main Event-sete ved å nå finalebordet, mens de to andre GGPoker-kvalifiseringene ble eliminert.

På dag 7 av 2022 WSOP Main Event ble Jorstad nummer sjette i sjetonger blant de 35 returnerende spillerne. Cash game-eksperten ble ikke involvert i mange kritiske hender med en gang, men han fjernet Jonathan Rosa på 34. plass etter å ha gått glipp av et flush draw, men slo to par på river for å komme bakfra og redusere spillerantallet med én. Han tapte mer enn en fjerdedel av stabelen sin i et slagsmål med David Diaz, men han slo tilbake og tok sjetteladen da han slo Efthymia Litsou ut av turneringen på 18. plass.

Jorstad svevde etter en massiv dobbel med ess vs Tom Kunzes ess-konge. Han eliminerte til slutt Kunze på 14. plass og befant seg på randen av å vinne 100 millioner sjetonger. I løpet av det 37. spillnivået doblet John Eames gjennom Jorstad, men Jorstad holdt seg rolig og stakk av med 83 200 000 sjetonger. Jorstad har sagt følgende om sine ess kontra ess-konge double-up:

“Det er klart det er drømmen. Å få det inn som den største favoritten at du kan være i den største turneringen og den største plassen i livet ditt, føles ganske bra. Det må nok synke inn litt. Akkurat nå er jeg bare mega- utslitt og jeg trenger å spise, drikke og sove. I morgen vil jeg si “åh, det er ganske fantastisk.”

Her er oversikten over Espen Jorstads Main Event-reise:

Day Chips Rank
Day 1a 17,600 605/631
Day 2abc 463,500 40/1,262
Day 3 802,000 139/1,299
Day 4 1,335,000 156/380
Day 5 4,665,000 44/123
Day 6 31,175,000 5/35
Day 7 83,200,000 1/9

Patrick Leonard og Espen Jorstad vinner $1000 Tag Team for $148.067

Team Leonard, bestående av Patrick Leonard og Espen Jorstad, vant Event #55: $1 000 Tag Team for $148 067 etter fire dagers spill, og beseiret et felt med 913 lag. Det populære formatet skapte spenning rundt World Series of Poker (WSOPnew ) sitt hjem i Paris og Bally’s Las Vegas, med den siste dagen gjennomført under lysene på PokerGO-livestrømmen.

En hektisk start resulterte i en berg-og-dal-bane heads-up mot duoen av Jamie Kerstetter og Corey Paggeot, som hadde gått inn på dagen som chipleadere, med chipleaderen som vekslet hender mange ganger. De fire siste spillerne kjempet alle om sine første armbånd, men Leonard og Jorstad gikk seirende ut etter å ha overvunnet en nesten 6:1 heads-up sjetongledd.

Her er resultatene til finaletabellen:

Place Team Country Payout 
1 Patrick Leonard & Espen Jørstad United Kingdom / Norway $148,067
2 Jamie Kerstetter & Corey Paggeot United States $91,513
3 Yutaro Tsugaru & Taichi Ichikawa Japan $65,059
4 Franco Spitale & Martin Pochat Argentina $46,904
5 Mackenzie Kraemer & Jon Schiller United States $34,299

Det var et Instagram-innlegg som førte til at Leonard og Jorstad ble Tag Team-partnere, og da Jorstad spilte hele den første dagen, uttrykte Leonard sin tro på sin partner. Etter en rekke «absurde» trekk midtveis i konkurransen, hadde Jorstad ikke annet enn respekt for partneren. Her er hva Jorstad sa om lagkameraten sin:

“Han gjorde bare noen absurde justeringer. Folde tiere til et tre-bet og motstanderen viser ess. Folding knekt og fyren viser damer. Bare absurde spill. Og jeg var som “Ok, vi vinner dette.”

Leonard uttalte at hovedfordelen han og Jprstad hadde var friskheten deres, som de hadde oppnådd ved å dele tiden ved bordet over de foregående dagene for å utnytte den på finalebordet. Som Leonard sier det:

“Mange folk hadde spilt solo de siste dagene. Noen hadde spilt fire dager alene, mens vi sannsynligvis har spilt rundt 50:50. Vi var ferske og tok timer inn, timer ut, og når jeg var ute studerte og jeg visste hva jeg skulle gjøre når jeg kom inn, så det var vår største fordel.”

En kritisk hånd der Jorstad five-bet shoved ess-knekt så dem skape en betydelig heads-up chip-lead før de satte inn Leonard for å sikre seieren.

Mens han var vitne til den siste hånden fra sidelinjen, uttalte Jorstad at han var betatt av Leonards prestasjon.

“Jeg følte meg 100 % av all-in. Det var mot laget vi ønsket å få heads-up mot også. Jamie er åpenbart veldig populær i samfunnet, alle elsker henne – Corey også – det føltes veldig hyggelig å få hoder – opp med dem og vinne til slutt.”

Den siste dagens første utveksling var anspent, og ingen side ønsket å være den første til å stoppe på PokerGO live-sendingen. Sjetongfordelen over natten ble styrket av Team Paggeot gjennom åpningsbørsene, som så at Team Kraemer løp niere i knekt for å komme til Kerstetter. Leonard tok en avgjørende dobbel noen minutter senere i en actionfylt åpning før Kerstetter igjen presset Franco Spitale til rails. Team Leonard og Team Tsugaru sluppet det ut bak Team Paggeot, og Tsugaru var den første som blunket. Etter å ha rivet et par, sendte Paggeot dem til gevinstpulten.

Team Kerstetter hadde en massiv heads-up chip fordel over Team Leonard, men tabellene snudde etter to dobler for Jorstad gjennom Paggeot. Til tross for de voksende blindene, ville ledelsen bytte hender flere ganger før Jorstad etablerte en betydelig sjetongfordel. Han tagget inn Leonard, som vant sine og Jorstads første WSOP-armbånd.

Alex Foxen vinner $250.000 Super High Roller for $4.563.700

Sommerens største buy-in, 2022 World Series of Poker (WSOP) Event #50: $250 000 Super High Roller, begynte med 56 påmeldinger, og de åtte siste kom tilbake på lørdag for å spille ned til en mester og deres andel av en premiepott på $13 944 000. Alex Foxen startet som chipleader, og det tok ham bare fem timer å gå wire-to-wire på turen til hans første gullarmbånd og en ny karrierebest på $4 563 700. Her er hva Alex Foxen hadde å si om seieren:

«Det betyr virkelig mye for meg. Det har liksom vært en ape på baksiden. Jeg har alltid ønsket meg et armbånd. Jeg har hatt noen nære plasser og alltid vært skuffet … dette føles som en veldig spesiell en å få min første i. For meg betyr det mest konsekvent ytelse på de høyeste innsatsene. Dette er en av dem, så det føles veldig bra.»

Foxen tjente i underkant av $22 millioner i livstidsinntekter før triumfen, inkludert en tidligere karrierehøyde $2.160.000 for å komme på andreplass i 2018 Super High Roller Bowl. Foxen, en tidligere fotballtight-end fra Boston College, var ikke en førstegangsvinner av WSOP. Det er fordi han vant en WSOP Circuit-ring på Harrah’s New Orleans i 2012, men for en langt mer beskjeden $22.421. Når vi snakker om ringer, giftet Foxen seg med sin kone, tre ganger armbåndsvinner Kristen Bicknell, tidligere i år og var ivrig etter å takke henne med prestasjonen.

“Jeg er ekstremt heldig som har en utrolig kone og utrolig støtte. Det er noe som ikke kan overvurderes ærlig talt, hvor mye det hjelper å ha noen hjemme som i størst grad forstår hva jeg går gjennom i hverdagen og er der for å snakke hender hele tiden, og bare for å hjelpe meg gjennom de vanskelige tidene også, fordi. Jeg er definitivt ikke immun mot tilt og følelser. Å ha en som Krissy, kan ikke uttrykke hvor heldig jeg er.”

Her er resultatene til finaletabellen:

Place Player Country Prize
1 Alex Foxen USA $4,563,700
2 Brandon Steven USA $2,820,581
3 Chris Hunichen USA $1,931,718
4 Adrian Mateos Spain $1,367,206
5 Sam Soverel USA $1,001,142
6 Martin Kabrhel Czech Republic $759,362
7 Phil Ivey USA $597,381
8 Dan Zack USA $488,095
9 Henrik Hecklen Denmark $414,815