Å spille poker og forstå det er to forskjellige ting

Gjennom årene har vi observert at mange spillere spiller ved de virtuelle bordene, men på ingen måte vinner spillere og ikke har forstått hvordan spillet fungerer. Interessant nok tror de fleste at de kan gjøre det bra når du spiller pokerspill, men i virkeligheten forstår det ikke rudimentene i spillet.

Når du spør disse spillerne hva de kan vise og hvorfor de synes de er gode spillere, dukker det ofte opp veldig interessante uttalelser.

Noen av slike utsagn er følgende:

  • Jeg er alltid uheldig og alt er juks og ikke rettferdig
  • Fordi jeg har spilt i mange år og allerede har vunnet XY i en live turnering
  • Vi spiller ofte i en privat runde, og alle respekterer meg
  • Jeg nådde nylig 10 ganger pengene i 10 turneringer
  • Jeg har en god magefølelse

Selvfølgelig er disse svarene gode, men til og med nybegynnere, på et tidspunkt, vinner spill. Poker vil alltid være et sjansespill på kort sikt. Selv om noen spiller 100 turneringer bare for å sette et nummer i rommet, er det fortsatt så mye varians i det at det egentlig ikke sier noe om en spillers ferdighetsnivå.

Online poker handler om volum. Jo flere turneringer du spiller eller gir kontantspillet, jo mer meningsfylte resultater. Vi snakker om minimum 1.000-2.000 turneringer eller minst 50.000 cash game hands. Derfra kan du se en trend og et strategisk riktig spill råder.

Det er grunner til at visse spillere har langsiktig suksess

Å tjene til livets opphold å spille poker er hardt arbeid, og det er ikke nok å kjenne til reglene for poker og noen få enkle grunnleggende. Det er bra å spille poker for litt moro, kanskje i en privat runde, på de små mikrogrensene, eller bare for å gamble, det er nok. Men det er sterkt nødvendig å hevde deg på lang sikt for å forlate bordene som en vinner.

Profesjonelle pokerspillere spiller i gjennomsnitt 30-40 timer i uken eller mer. Det kan derfor sammenlignes med en vanlig heltidsjobb. Og det handler ikke bare om å spille. Det handler også om teori, analysere og tilpasse dine egne spill, finne feil, bankrollhåndtering, tankesett, forståelse av spillet, sannsynligheter og mange flere.

Så hvordan kan en spiller som har lest noen få grunnleggende og med bakgrunn i at han har spilt poker i 10 år, se seg selv som en god spiller?

Fisken treffer alltid osv., Alltid elven og andre slike utsagn. De legger ikke engang merke til at noen av disse spillerne også tilhører fiskekategorien.