Selv erfarne spillere vet ofte ikke hva Netrake betyr og hvordan det beregnes

Emnet Netrake kommer oftere opp, og det skaper forvirring hos noen pokerspillere. Siden vi blir spurt om det de fleste ganger, har vi bestemt oss for å skrive en egen artikkel om emnet “Netrake”.

En spiller har ingenting med Netrake å gjøre. Netrake er avgjørende for oss som tilknyttet fordi vi får betalt basert på det. Siden dette gjelder for alle tilknyttede selskaper, vurderes forskjellige tilbud / løp / kampanjer basert på en spillers Netrake.

Hvordan beregnes Netrake?

Beregningen av Netrake er faktisk ganske enkel. Du tar den genererte raken og trekker fra kostnadene det er. Imidlertid er det mindre forskjeller avhengig av leverandøren, siden det er visse kostnader som noen pokerrom ikke trekker fra og betaler for seg selv, mens andre trekker fra alt.

For enklere forståelse, vil vi gjerne illustrere beregningen ved å bruke eksempelet med GGPoker/Natural8:

Rake (etter fradrag av PVI) – Fiskebuffet/Platinum ukentlig status (Rakeback) – Velkomstbonus – Transaksjonsgebyrer – Turneringsoverlegg (MTT) – MTT-billetter vunnet – Skatt (Avhengig av land) = Netrake (Affiliaten betales fra dette og vi bruk også denne verdien for vårt GG rakerace) * GG nettverkskampanjer som daglige rakerace eller jackpotter har ingen innflytelse på en spillers netto rake*

Mange spillere tror alltid at et datterselskap tjener gale penger hvis en spiller genererer mye raker. Jada, hvis du ikke vet hva som alltid blir trukket og at tilknyttede selskapet bare får en viss andel av Netrake og ikke alt, vil du få et galt inntrykk.

Alt må beregnes veldig bra, og det er derfor en fordel for mange tilknyttede selskaper hvis visse kampanjer, for eksempel vår GGPoker Rake Race, blir beregnet og betalt basert på Netrake.

Ofte er det også normale rake løp som vårt 25 k Main Rake Race, der ikke Netrake, men den normale rake er talt. Beregningen for tilknyttet er den samme i bakgrunnen, og derfor må et løp ikke tilby for mye verdi for spilleren, ellers kan du skli inn i de røde tallene. Dette skjer enda oftere enn du tror, ​​spesielt i begynnelsen når spillerne også har en velkomstbonus og det er spesielle kampanjer fra pokerrommet som gir dem ekstra verdi.

Hvis Netrake er negativ, trekkes tilknyttet selskap noe

Det mange ikke vet er at en spillers Netrake også kan være negativ. Hvis kostnaden og Rakeback er høyere enn generert rake, er Netrake negativ. I dette tilfellet må et tilknyttet selskap betale det samme beløpet som han ville fått hvis Netrake var positiv.

Igjen et enkelt eksempel: La oss si at tilknyttede selskaper får 30% av en spillers Netrake. Hvis en spillers Netrake er $ 100, får tilknyttet $ 30 provisjon. Hvis Netrake er $ 100, betaler tilknyttet $ 30.

Jo mer Rakeback en spiller får fra pokerrommet gjennom det normale VIP-systemet og kampanjer, jo mindre er gevinstmarginen for tilknyttet selskap. Selv om en kampanje er basert på en spillers Netrake, vil ikke tilknyttede selskaper måtte betale ut noe til spilleren, men vil likevel tape.

På lang sikt er Netrake alltid et pluss for alle spillere, men spesielt i begynnelsen eller for spillere som bare hopper fra side til side for å spille forskjellige kampanjer og hele tiden sette inn og trekke.