Das Gleichgewicht ist wichtig

For mange vinnende spillere er skadelige for et pokerrom, men for få er også dårlige

Siden de gyldne dagene med online poker er over, og flere og flere land regulerer markedet, har dette emnet kommet opp igjen og igjen. Det er ikke 2010 lenger, og verken amerikanerne eller Spania, italienerne eller franskmennene er en del av det internasjonale spillerbassenget. Teknologien har også utviklet seg, spillerne spiller bedre enn de gjorde for 5-10 år siden, og mange spiller poker for å leve.

Alt pleide å være annerledes fordi spilleren var større og spillernes ferdighetsnivå var på et helt annet nivå. Det ble ikke tenkt på å vinne spillere. Det var veldig høye rakeback-avtaler, du kunne spille med en HUD på hvert pokerside, og alt var avslappet. Rakeback eksisterer fortsatt i dag, men i en annen form enn det pleide å være. Bruk av en HUD er nå forbudt av nesten alle pokerrom, og med rette. Svært få nettsteder som iPoker Network, WinningPoker (WPN) og PokerStars tillater fortsatt spillerne sine å spille med en HUD.

Selvfølgelig er vinnende spillere viktige, og hvert pokerrom vet at de er spillerne som holder bordene fulle og genererer mye rake hver måned. Likevel er enhver smart operatør som ønsker å overleve på markedet på lang sikt, tvunget til å ta visse tiltak for ikke å gjøre ting for lett for fagpersoner. Jo raskere profesjonelle trekker pengene ut av systemet, jo verre er det for pokermomentet og hele spillermassen. Selvfølgelig, som spiller, ser du det annerledes, fordi du bare tenker på deg selv og at lommeboken din blir veldig full raskt. Mange blir også grådige og kan ikke få nok.

Et pokerrom er et selskap som må ta økonomiske beslutninger og se på det store bildet. Hvis det var for mange vinnende spillere i spillermassen, ville det ødelegge balansen, og det ville ikke ta lang tid, og antall spillere ville plutselig falle. De fleste profesjonelle spillere gjør bordvalg og ser spesielt etter svake spillere og unngår de andre proffene. Igjen, dette er forståelig fra en spillers synspunkt, men fra et pokerroms synspunkt kan dette ikke være en fordel.

De som finner riktig balanse vil være på topp på lang sikt

La oss bare ta noen kjente leverandører og sammenligne dem med hverandre. IPoker-nettverket er kjent for alle pokerspillere. Du kan fremdeles offisielt få spesielle flate rakeback-tilbud der, du kan gjøre bordvalg, du kan også spille med en HUD og bruke andre spesialverktøy uten problemer. Høres bra ut for spilleren, ikke sant? For fem år siden var de fortsatt en av de beste nettstedene på markedet. Men siden 2015 har det vært kontinuerlig nede, og i mellomtiden er de ikke engang i topp 10. Antall spillere er lavt, spillerfeltet er for tøft på grunn av de mange proffene, og de har gjort mange feil.

PokerStars og 888Poker har kuttet VIP-systemene sine, og spillerne får nesten ingen rakeback / cashback, noe som har jaget bort de fleste proffene. I tillegg har begge leverandører ignorert tilknyttede selskaper i årevis og ønsket å gå en helt spesiell vei. Nå innser de plutselig at de trenger de store tilknyttede selskapene, og at noen flere vinnere vil være ganske bra for spillerpoolen. Vi mottok nylig et tilbud fra PokerStars med et forbedret tilbud, som vi takket nei til. Vi inkluderte 888, men uten å promotere dem mye.

GG-nettverket har derimot klart i løpet av få år å bare overhale alle andre store nettsteder som har vært på markedet i årevis. PartyPoker, Bwin, Unibet, iPoker, 888 og mange flere ble rett og slett overkjørt. Det er bare et spørsmål om tid før PokerStars må gi opp plassen på toppen.

Ingen HUD, ingen flate rakeback-avtaler, ingen bordvalg osv. Er tillatt på GGPoker. Alt som profesjonelle pokerspillere alltid ber om. Se der, det fungerer, og GGNetwork er det perfekte pokerrommet akkurat nå. De jobber også aktivt med tilknyttede selskaper som YourPokerDream. Tilsynelatende kan ikke alt dette være så galt!

Det er feil vei å gå hvis du ikke tilbyr rakeback / cashback i det hele tatt, eller hvis du gjør alt du kan for å drive vinnende spillere, men det er heller ikke bra hvis du gjør for mye og gjør det for enkelt. Derfor må man si at GGPoker har funnet denne midtveien så langt og forhåpentligvis vil fortsette å forfølge den. Du kan aldri glede alle, og det vil alltid være mennesker som klager.

Fra et faktisk synspunkt har GG funnet den ideelle balansen og er fortsatt interessert i å holde en sunn balanse i spillerbassenget. Unibet gjør nå også et virkelig skritt i denne retningen, ettersom et fullstendig revidert VIP-program vil bli utgitt tidlig i 2021, som belønner vanlige spillere bedre og gir mer cashback. Det virker som de forsto at du må gjøre mer for proffene for å øke antall spillere.