German flag

Online pokersider begynner å flykte fra det tyske markedet på grunn av nye regler. Den tyske regjeringen implementerte et nytt reguleringssystem, som nå forårsaker en omveltning. Mange online pokersider forlater helt.

Den tyske regjeringen tolererte pokersider som kjørte som ikke-lisensierte operatører før de opprettet det nye regelverket. Tunge skatter fra gevinster førte til at høyt profilerte pokerspillere forlot Tyskland, men det var ikke noe kriminelt og ulovlig ved pengespill på nettet.

Det er viktig å vite at den tyske regjeringen har besluttet å utvikle en streng tilnærming med mer samsvar fra online pokeroperatører.

10. september ble de tyske myndighetene enige om en “Toleransepolitikk”, først i slutten av den måneden politikken overførte sine regler for pokersider å følge. Imidlertid ble pokeroperatørene gitt 15. oktober som frist for å overholde den nye policyen, som bare var to uker å overholde.

Få av disse nye retningslinjene gjelder for online poker, men de fleste nettsteder må påvirke KYC-kravene (Know-Your-Customer). KYC-kravene innebærer at spillere sender inn bekreftelsesdetaljer eller identifikasjonsmåter. Vanligvis stiller regjeringer KYC-krav på steder der hvitvasking av penger kan finne sted.

Regelsettet

I henhold til det nye regelverket, vil tyske spillere bare ha lov til å spille maksimalt fire bord samtidig. De har ikke lov til å velge hvilken type bord de vil ha; minimumsinnskudd per måned er begrenset til € 1000. I tillegg kan den ‘panikknappen’ i de nye reglene selvutestenge en spiller øyeblikkelig i en dag.

Plassbegrensningene og bordbegrensningene er de samme som det amerikanske amerikanske pokersider har gjort for å opprettholde et sunt økosystem.

Videre er innskuddsgrenser strenge og ikke oppmuntrende for profesjonelle online pokerpersoner og eksperter med høy innsats, og de trenger flere planer for å øke levebrødet.

På grunn av disse begrensningene har mange pokerselskaper som Redbet, Betfair og Ladbrokes bestemt seg for å flytte ut av markedet helt, og sannsynligvis vil den franske pokersiden Winamax også dra.

PokerStars og Phil Galfond’s Run It Once planlegger midlertidig å flytte ut av det tyske markedet til selskapene begynner å overholde de nye reglene. Run It Once sa at det planlegges å gå ut av det tyske markedet i omtrent to måneder.

“Oppdatering for Tyskland. På grunn av regulatorisk utvikling, som starter torsdag 15. oktober, må Run It Once Poker midlertidig stanse tjenesten til innbyggere i Tyskland. Vi forventer å være i gang igjen i løpet av de neste 1-2 månedene.”

Så hva er neste?

Bedrifter som Unibet, GGPoker og 888Poker gjør nye endringer for å overholde Tysklands nye regler, og de har ennå ikke sagt noe om å forlate markedet. Det er også viktig å vite at 888 skaper en ny plattform for sine tyske spillere. 888s nye plattform vil bli lansert i NOV.2.

På grunn av det faktum at mange selskaper går ut av markedet, har mange pokerspillere nå færre muligheter til å spille. Likevel kan nettsteder som har bestemt seg for ikke å gå ut av det tyske markedet, se inntektene reduseres.

GVC Holdings, eieren av flere europeiske pokersider som opererer i Tyskland, uttalte gjennom en pressemelding: “Den samlede effekten av Toleransepolitikken vil være å redusere inntektene over det tyske markedet.”

Det er flere spekulasjoner om at pokeroperatører trenger å samle virksomheten i en sentral database, slik at alt blir overvåket og bordgrenser og innskudd vil bli pålagt kollektivt. Men det er fortsatt ukjent om et slikt system vil være i tråd med europeiske lover om personvern.