Er det alt i musebevegelsene våre?

Spesialiteten min gjennom årene, først som profesjonell sjakkspiller og deretter etter å ha byttet til poker, har vært den psykologiske siden av disse fascinerende spillene – spesielt sistnevnte. Faktisk, med ‘Psychology’ som halvparten av tittelen på en av bøkene jeg har skrevet, later jeg som om jeg er litt ekspert, selv om det selvsmigrende fort kan fordampe etter å ha prøvd å gjette en motstander på floppen bare for å finne meg selv å ha blitt utmanøvrert av elven …

Uansett har en nylig studie om antydet psykologisk konflikt i beslutningsprosessen når jeg står overfor et valg mellom risiko og sikkerhet, meg fascinert.

Forskning i USA målte musebevegelsene på en dataskjerm på 652 personer da de tok 215 beslutninger om en rekke gamlerelaterte valg. Målet med eksperimentet var å måle betydningen av markørens bevegelse under en deltakers tankeprosess, og om dataene kan brukes til å forutsi fremtidige beslutninger.

Hver prøveversjon inneholdt en boks i øverste venstre hjørne av skjermen som tilbød en 50/50 gamble (Risk), og en annen i øverste høyre hjørne med et trygt alternativ som vanligvis tilsvarer $ 0 (Safe). Mens hver gamble var forskjellig, med varierende grad av risiko, var de to motsatte alternativene likevel tydelig definert. I mellomtiden startet markøren nederst på midten av skjermen for hver del av testen.

Som man kan forvente, var det ikke uvanlig å finne noens markør på vei til et bestemt valg, ruten egentlig en rett linje fra startpunktet til en av rutene. Dette indikerte selvsagt tillit til valget, noe som antydet en definerbar preferanse som utelukket enhver meningsfylt intern konflikt.

Men det var der det først var bevegelse i den ene retningen og deretter den andre når det endelige valget ble gjort at det ble interessant. Vær oppmerksom på at dette ikke nødvendigvis viker mellom de to alternativene, men heller bruke betydelig tid på Safe, før du til slutt velger risiko.

Dette virker kanskje ikke viktig, men ble eksperimentet fjernet for å ta hensyn til bare det faktiske valget mens man ignorerer de potensielle implikasjonene av musebevegelsene, da vil det risikere at resultatene i sammenligning blir for enkle, uten innsikt i de opplevde konfliktene. I stedet fremhevet eksperimentet at mens noen for eksempel har valgt Risiko i tilfelle ovenfor, antyder mengden musebevegelse rundt alternativet Safe et nivå på risikoaversjon som ikke kan ignoreres. Noen andre som går etter risiko, kan komme til det sluttpunktet uten den minste nøling, men uten denne tilleggsinformasjonen kan vi forveksles med å konkludere med at begge har samme risikotiltak.

Hva har dette med online poker å gjøre, kan du spørre. Resultatene og konklusjonene gjør absolutt spennende lesing for alle som er interessert i psykologien til gambling. Og med tanke på at musebevegelse virkelig ser ut til å være et vindu for hvordan vi kan tenke når vi står overfor forskjellige alternativer som spenner fra trygge til forskjellige grader av risiko, kan vi kanskje hente litt verdifull informasjon om oss selv ved i det minste å legge merke til våre egne vaner .

For eksempel, hvor ofte plasserer vi markøren over ringeknappen før vi til slutt velger å brette? Eller derimot, finner vi oss praktisk talt klar til å klikke på Ring, men plutselig blir inspirert til å heve? Eller rett før folding ringer vi i stedet?

Her er det et klart og ikke ubetydelig skille mellom spillerne som knapt avviker fra det som kanskje er veldig veldefinerte forestillinger og tanker i løpet av den korte perioden som online poker gir oss å ta avgjørelser, og de som pleier å bli revet av intern konflikt. . Og er det bedre hvis vi kommer til bordet bevæpnet med spesifikke forhåndsinnstilte teorier eller i stedet er i stand til å ta flere forskjellige valg? Er førstnevnte avgjørende og et eksempel på en klar tenker, eller rett og slett ensidig, ufleksibel og til slutt forutsigbar? Har sistnevnte en mer elastisk og flytende tankeprosess, eller er de bare ubesluttsomme?

Personlig er det ikke uvanlig at jeg beveger markøren overalt når jeg tar beslutninger eller i de kontemplative øyeblikkene mens jeg venter på at min tur skal handle. Jeg kan sende markøren i en zig-zaggy rute over skjermen, kartlegge et bestemt mønster eller til og med sirkle avataren til en spiller kontinuerlig. I morges, hvis jeg ble spurt om tankene mine om betydningen av slike musemarkeringer på skjermen, ville jeg ha sagt at det ikke er noe, men nå må jeg kanskje vri speilet på meg selv for en forandring …

Ha det gøy, og prøv å se på hva musen din får opp.