Med mange pokerspillere som er lukket hjemme på grunn av Covid-19-lockdowns, kan pokerfans tro at det vil være mangel på rekordspill og nag-kamper for å holde spillet interessant. Én pokerspiller er tilbake i søkelyset etter at en av hans tidligere utfordringer dukket opp på nettet og fikk interesse fra noen kjente spillere. Mike “Timex” McDonald har allerede fullført en rekke spill folk trodde umulig, men den siste har mange spørsmål om han endelig har presset det for langt, ettersom han prøver å bli sjakk stormester.

Prop-spill er en Vegas- og gamblingtradisjon og blir ofte gjort på sidelinjen til et pokerspill. Noen av disse vil bli avgjort på filten, enten en typisk sidesatsing mellom to spillere på fargen på neste flopp eller noe mer personlig som tilfellet med Negreanu-Polk High Stakes Feud som pågår.

Andre kan imidlertid ikke ha noe å gjøre med poker eller noe kortspill i det hele tatt. Phil Hellmuth lovet berømt å barbere hodet på WSOP i 2002 etter at spilleren som eliminerte ham, Robert Varkonyi, vant videre. Amatørpokerspiller Varkonyi endte opp med armbåndet og Hellmuth endte med skallet. Blant disse typene rekordspillere skiller McDonald seg ut som en som ofte tar på seg det nærmest umulige.

Netflix-serien inspirerer til den siste utfordringen

Dronningens Gambit har tatt verden med storm og viser den inspirerende fortellingen om en foreldreløs tenåringsjente som kjemper mot avhengighet og de beste sjakkspillerne over hele verden. Sammen med populariteten til Netflix-serien, har det vært en gjenoppblomstring hos folk som prøver det klassiske strategispillet. Dette førte til at amerikansk pokerproff, Dan Smith, tenkte på Twitter om en gammel rekordsatsing fra McDonald.

McDonald kommer fra Waterloo, Canada og begynte å knuse pokerverdenen som tenåring og har samlet over 13 millioner dollar i gevinster på karriere. Ikke fornøyd med å mestre pokerverdenen alene, han dyppet føttene i en rekke andre felt, inkludert grunnleggelsen av Pokershares-nettstedet som lar spillerne satse på alle pokerspillere.

Prop-betting er et område McDonald sjelden trekker seg fra, og han var rask med å svare på Fedor Holzs spørsmål om hva innsatsen ville være. McDonald ble enige om at han ville ta utfordringen med å bli sjakkmester i løpet av sin levetid – minst 400 000 dollar mot en potensiell lønningsdag på 4 millioner dollar.

Å bli sjakk Grandmaster krever at en spiller oppnår en score på 2500 under ELO (rangeringssystemet for sjakkspillere). Bare en spiller, Davorin Komljenovic, har noen gang klart å oppnå tittelen Grandmaster når de startet sin søken over 30 år. Konvensjonell visdom ville gjøre innsatsen mot McDonald til en enkel seier, men så langt, men ingen ser ut til å ha tråkket opp til fatet.

Basketball et annet skjult McDonald-talent

Det er ikke bare sjakk som McDonald har tatt et prop på. Tilbake i april i år påtok han seg et satsingsspill på $ 100.000 som krevde at han skulle skyte 90 av 100 frikastforsøk. Selv om han hadde litt basketballopplevelse, er det bare å oppnå 90% fra frikastlinjen noe som oppnås på karrierebasis. McDonald måtte være med som Stephen Curry, Steve Nash og Mark Price for å ta ned prisen.

Det endte med at han ikke en gang trengte hele året og ryddet opp i det tidlig i september med bevisene i videoen nedenfor.

Kom tilbake til YourPokerDream regelmessig når vi gir oppdateringer om Timex finner nok tiltak for å gå videre med sjakksøket, samt å holde deg oppdatert på Negreanu-Polk heads-up-kamp.