Her på YourPokerDream elsker vi høytiden som alle, og vi håper dere alle gjør det beste ut av 2020s unike juleperiode etter det som har vært et vanskelig år … Online poker er bokstavelig talt en ting på 365 dager per år, selvfølgelig, men det er greit å ha en fridag innimellom!

Her er noen pokertriviaer som du kanskje vil dele med familie og venner mens du spiser og drikker for mye, og i hemmelighet lengter etter noen få hender ved de virtuelle bordene.

For det første – hvilken forbindelse har Alan Alda, den veteran-amerikanske multi-prisvinnende stjernen i den klassiske TV-serien M * A * S * H ​​og utallige filmer, med poker? Det er for lett, men hvis øre ikke har falt, vil svaret snart følge.

Pokerhistorie

I mellomtiden har millioner av mennesker som elsker å spille poker ingen anelse om hvor (eller når) spillet kom. Det er faktisk greit nok fordi ingen ser ut til å vite det helt sikkert. En teori er at røttene strekker seg godt 1000 år tilbake og på tvers av mange kontinenter. For eksempel kunne det hele ha begynt med et domino-kortspill som var en kinesisk keiseres favoritt helt tilbake på 900-tallet, mens en alternativ oppfatning er at poker er en etterkommer av et persisk kortspill fra 1500-tallet kalt ‘As Nas ‘…

Når det gjelder Europa, har vi konkurrenter i Poque, et fransk spill fra 1600-tallet, og den tyske Pochen fra samme tid. Begge stammer fra det spanske spillet Primero, som så at hver spiller delte ut tre kort, spill og til og med et element av bløffing!

Hjerter, diamanter, klubber og spar

Det var franskmennene som introduserte dressene, som representerte fire ‘klasser av menn’

  • Hjerter ♥ Geistlige
  • Diamanter ♦ Selgere
  • Klubber ♣ Bønder
  • Spader ♠ Adel

Og spesielt:

  • King of Hearts ♥ representerer Charlemagne
  • King of Diamonds ♦ representerer Julius Caesar
  • King of Clubs ♣ representerer Alexander den store
  • Spadekongen ♠ representerer David, Israels konge

Vi har også franskmennene å takke for at de tok Poque til Nord-Amerika, og de engelske bosetterne for påfølgende morphing til Poker, som gikk på en god vei oppover Mississippi-elven og til slutt spredte seg over hele USA og til slutt tilbake over Atlanterhavet til skape den globale kjærligheten til dette fascinerende spillet som vi spiller i dag …

Etter varianter som fem-kort-trekning og syv-korts stud fortsatte spillet å utvikle seg og så Texas Hold’em ta tak på 1970-tallet, siden da har det vært folks favoritt.

Forresten, hvis du noen gang har lurt på hvordan det fikk navnet sitt, er det såkalt fordi det aller første spillet ble spilt i Robstown, Texas rundt 1900.

Cowboy-temaet lever videre i H.O.R.S.E. – dette samler fem ganske forskjellige pokervarianter i form av Texas Hold’em, Omaha hi-lo, Razz, 7-Card Stud og 7-Card Stud hi-lo i en enkelt test av fleksibilitet og generell pokerferdighet.

Håndenavn

Tilbake til den gode gamle Alan Alda, hans lenke til poker er at navnet hans er et av dem vi bruker til et par ess. Det er mange navn for hver av starthendene med to kort, noen er mer publiserbare enn andre.

Her er et utvalg, hvorav noen jeg bevisst ikke har gitt en forklaring på, slik at dere selv kan finne ut av det (merk at dette er et utvalg – noen har mange navn):

A2 – Jaktsesong (en kule og en and)
24 – Jack Bauer
44 – Skitten Harry
84 – Storebror
J4 – Flat Dekk
J5 – Motown
K9 – Canine, Fido, Stamtavle (egnet), Mutt (offsuit)
KJ – Harry Potter (J.K. Rowling)

Lykke til hvis du spiller litt festlig poker!