I lav innsats pleier online poker, kontroll, spill og høyning å være basert på ganske grei resonnement

På disse nivåene kan vi tross alt forvente at opposisjonen vil være nærmere begynnelsen av læringskurven, og usannsynlig at den rutinemessig gjennomfører komplekse, vanskelige spill.

Dette er selvfølgelig gode nyheter for oss! Gitt at motstanderne våre ikke kommer til å legge mye vekt på hva de gjør, og vi trenger heller ikke å rakke hjernen vår for å finne ut deres taktikk. Videre kan vi tolke noen av de klassiske scenariene ganske enkelt, og når potensielt fordelaktige muligheter ankommer, handle deretter.

Generelt er det trygt å si at størrelsen på et spill er relatert til håndstyrken. Dette høres kanskje litt forenklet ut, men beskjedne spill er faktisk vanligvis forbundet med beskjedne hender og større spill med større hender. Videre betyr fortsatt spill en stor laget hånd. I mellomtiden har kontroll en tendens til å indikere en hånd som knapt fortjener å bry seg med, og en sjekk går ofte gjennom bevegelsene før den brettes til en høyning. Dette er grunnen til at de kaller det ABC poker …

Er det å sjekke et tegn på svakhet?

Sannsynligvis – i det minste er dette ofte tilfelle ved mikrogrenser. Vi hører ofte om å ‘betale’ for informasjon ved å gjøre et ‘feeler’ -spill som setter spørsmålet til opposisjonen. Selvfølgelig kan dette være et nyttig verktøy, men når vi har lite innsats på nettpoker, når vi har stilling til alene motstandere som sjekker, mens vi kanskje tror at vi er smarte å satse på informasjon, er det bare å sette sjetonger i midten ofte nok til å indusere en fold og ta ned potten. Hvis de ringer, så har vi funnet ut at de er villige til å holde seg involvert, og at deres ikke kontrollheving (en av de få tingene vi trenger å være ekstra forsiktig med) vanligvis betyr at de bedømmer hånden sin ‘bare’ god nok til bare litt mer investering – kanskje en gate til. Uansett, uansett hva vi holder på i denne situasjonen, er det verdt å satse, da det å vinne potten eller se dem ringe har en tendens til å være mer sannsynlig enn å møte en irriterende check-raise.

Merk at en spiller som sjekker til oss allerede er en potensielt nyttig informasjonsform i seg selv. Vi trenger ikke en faktisk innsats for å lære om en spiller – mangel på handling kan være like nyttig.

Sats … så er Check lik passiv

Å følge opp et spill med en sjekk er ofte en dårlig måte å spille på. Poenget med å satse er vanligvis å stemple autoriteten vår på en hånd, eller til og med å skyve motstanderen (e) ut og vinne potten. Ofte på lavere nivåer, vil vi se noen gjøre et beskjedent spill ut av posisjon, bli kalt av et par spillere, og så bare sjekke ved neste innsatsrunde. Dette er galt av et par grunner. For det første overgir den frivillig initiativet og mister fart, men det inviterer også andre spillere til å hoppe inn og overta kontrollen over potten, eller til og med hente den akkurat der – kanskje til og med uten ingenting hvis noen har vært tilstrekkelig observante til å trekke en stjele med luft fordi de korrekt vurderte resonnementet bak den opprinnelige løfteren som tok foten av pedalen og viste svakhet.

Vanligvis peker mangel på fortsatt aggresjon bare på mangel på sterk hånd, ofte mangel på hånd. For eksempel er vi i Big Blind og kaller Button’s pre-flop raise, og alle andre bretter seg. Floppen er 872 – vi sjekker, knappen sjekker. Så, etter den første aggresjonen før floppen, gjør knappen ingenting for å utnytte hverken deres posisjonsfordel eller å være angriperen, og velger å ikke kaste inn et fortsettingsspill. Turn er ytterligere 7, vi satser 2/3 av potten, og knappen brettes ganske raskt. Pot vant, jobben gjort.

Merk at jeg ikke nevnte hva vår starthånd var i dette eksemplet. Det er fordi det egentlig ikke betyr noe. Hva vår motstander kanskje hadde hatt, betyr derimot noe. Vi ville være korrekte mye av tiden hvis vi drog ut av hvordan denne hånden spilte ut at de hadde AK eller en annen anstendig kicker. Starten førte til en selvsikker forhøyning før floppen, men etter å ikke slå noe på 872 Flop så Button miste tilliten og satt på bremsene. 7 on the Turn praktisk talt brakte knappen til stillstand, og enhver anstendig størrelse innsats skulle ha en god sjanse til å gjøre forretninger. Videre er 8727-tavlen et mareritt – eller i det minste lett å se ut som et – for angriperen før floppen som holder AK (A-høy …), så jobben vår blir enda enklere.

Ikke bare kan passivt spill (uten plan) straffes ganske enkelt, det klarer heller ikke å samle informasjon og ironisk nok gir opposisjonen informasjon.

Ha det gøy!