Når vi begynner på veien mot pokerstjerne, kan de første trinnene være skremmende …

Hvis du er ny i online poker og trenger å peke i riktig retning, er det noen tips som hjelper deg med å komme deg videre.

Vær tålmodig

Dette er selvfølgelig en åpenbar. Og kanskje en bedre måte å få dette poenget på er å si ‘Ikke vær utålmodig’ fordi den subtile forskjellen i å introdusere emnet har en mer forstyrrende tone som skal tjene som en advarsel til nye og ambisiøse spillere.

Det er en tendens til å “løpe før vi kan gå” med de fleste nye ting i livet, og resultatet av denne mangelen på tålmodighet virker vanligvis til skade for oss, og tjener til å bremse oss fremfor å komme oss til ønsket sted raskt. Ikke bare er poker ikke noe unntak fra denne livsregelen, men den monetære faktoren kan bety at hvis vi seriøst mishandler de tidlige stadiene av reisen, har vi kanskje ikke engang råd til å fortsette.

Så du har blitt advart – det er ingen kuttehjørner når det gjelder poker!

Hold deg rolig, og hold det morsomt

Det er forståelig nok at uerfarne spillere mangler selvtillit når de først spiller poker. Selv det faktum at det er en begrenset tid i online poker hvor man kan komme til en avgjørelse, kan i utgangspunktet føles som om vi blir forhastet, men dette, som andre faktorer, er noe som (ganske snart) ikke lenger blir et problem.

Det er også lett for spenningen og forventningen vår å føre til naiv over-overflødighet. Vi har kanskje drømmer om en dag å sitte head-up ved et finalebord om å smake på herligheten ved å vinne et stort pengebegivenhet, og følgelig bli litt revet med og faktisk bli overtillit.

Det er viktig at trikset, som i livet, er å holde føttene godt forankret til bakken, holde oss rolige, tenke klart og rasjonelt og ta spillet og hva det måtte kaste på oss i vårt steg. Nærm deg spillet i en avslappet tilstand, med et sunt, realistisk nivå av forventning, selvtillit og en rimelig ide om grunnleggende om solid, praktisk poker.

Det er også et must å sette seg ned etter å ha kjøpt oss inn i et kontantspill eller en turnering for bare det vi har råd til å investere, noe som bringer oss pent til …

Følg Sensible Bankroll Management

Igjen, dette kunne ikke høres mer enkelt og tydelig ut. Sikkert et slikt emne kommer ned på god gammeldags sunn fornuft? Hvis bare poker var så enkelt. Noen fantastisk talentfulle spillere har sprengt hele bankrollen fordi de ikke klarte å følge ordentlig bankroll management. Uansett hvor sterk en spiller du måtte være, uansett hvilke naturlige ferdigheter du har, vil disse positive resultatene ikke bli noe hvis du er uvøren med bankrollen din. Spill innenfor dine grenser, og uansett hvor mye du føler deg klar til å gå opp til høyere innsatser Cash games eller større buy-in Sit & Go eller multi-table turneringer, må du aldri øke utstyret hvis bankrollen ikke rettferdiggjør det. Husk hvor vi startet – Vær tålmodig!

Maksimalt innkjøp

Forutsatt at fornuftig bankrollehåndtering er på plass, får du mest mulig ut av et kontantspill ved å kjøpe inn maksimalt. Selv om det er helt gyldige grunner til å kjøpe inn med $ 6 på et $ 10-maks bord, for eksempel, eller å short-stack med et minimum buy-in, er det å foretrekke, spesielt gitt det beskjedne utgiften ved mikroinnsatser, å sette seg ned med maksimum . På dette nivået er det helt normalt å se at mange spillere uberettiget går all-in fordi de liker å gamble eller rett og slett mangler erfaring eller ofte en kombinasjon av de to. Når dette skjer, og du har en hånd som er sterk nok til å gjøre et standpunkt, er det viktig å ha dekket for å dra full nytte.

Husk å ikke delta i all-in gambles bare fordi andre spillere gjør slike feil. Velg stedene dine, og hvis du mister en og annen stor pott, har du råd til å laste inn på nytt og fortsette å spille fornuftig og til slutt lønnsom poker fordi du bruker disiplinert bankstyring.

Sterke hender trenger spill, svake hender trenger folding

En annen ikke-brainer, men å se gyldne regler i svart og hvitt hjelper oss å huske å holde oss på en jevn kjøl. Hvis hånden din er sterk, ikke hold tilbake, og prøv å få maksimal verdi når en slik mulighet byr seg. Hvis du sitter med en svak bedrift, må du ikke punge ut gode penger etter dårlige. Når sjetongene dine har gått i midten, er de ikke lenger sjetongene dine, så det er ingen plikt til å redde dem!

Få motstanderne til å betale

De aller fleste uerfarne spillere med nedre grense elsker ganske enkelt å jage uavgjort. Hvis det er mulig flush eller straight, har de en tendens til ikke å bekymre seg for faktorer som odds, og om de betaler for mye for privilegiet å se neste kort; faktisk mange spillere – og ikke bare nybegynnere! – ikke engang komme så langt i betraktning, heller vil de gjerne matche det spillet som ligger foran dem. Med dette i tankene, overbet med sterke laget hender når brettet viser mulige trekk! Dette kan virke kontraintuitivt fordi overbetting ser så iøynefallende ut at det kan skremme motstanderne og hjelpe dem med å ta den riktige avgjørelsen, men du vil bli overrasket over hvor uvillige mange spillere er til å gi opp uavgjort. La dem betale, og mesteparten av tiden vil de, og mest av tiden vil du rake i en stor pott. Selvfølgelig vil det være tider når noen treffer, men på lang sikt er det en viktig del av spillet å invitere folk til å betale for mye for uavgjort. Legg merke til at mange spillere vil sammensette en feil samtale på Flop ved å ringe en annen stor innsats – til enda dårligere odds – på Turn. Ideelt sett, selv om de savner uavgjort på elven, bør vi kaste inn en anstendig størrelse-innsats i tilfelle de for eksempel fikk et par – igjen, det er viktig å trekke ut maksimal verdi. Å sjekke til tross for at vi vet at vi er foran fordi vi tviler på at en motstander vil ringe, er en kardinal pokersynd.

Hold det enkelt

Å ha tillit til strategien vår er en ting, men så snart vi føler oss uslåelige, er det en fare vi avviker fra spillplanen med prangende spill, uforsvarlige trekk og generelt blir uforsiktig. Vellykkede pokerspillere kjenner igjen en god ting når de ser en og fortsetter å gjøre det som gir det ønskede resultatet, uansett hvor rutinemessig det blir. Faktisk er det å finne en effektiv opptjening av penger som er poenget med enhver spillers pokersøking.

Ikke bløff for mye

Det er fristende å foreslå uerfarne spillere å ikke bløffe i det hele tatt i løpet av de tidligere stadiene av pokerkarrieren, men det vil bety å utelukke en viktig del av spillet, og hender som ikke går vår vei gjennom feil spill er en del av læringskurven. Det er imidlertid best å holde bløffing til et absolutt minimum på dette stadiet.

Til slutt, sa jeg være tålmodig …?

Ha det gøy…