Kanskje det bare er meg, men jeg synes alltid flushing er mer spennende enn straight … Selvfølgelig er jeg mer enn glad for å se noen trekningstreff, men det er noe med å se min ønsket om flush faktisk vises som jeg synes er mer spennende. Jeg antar at dette er det samme for de fleste spillere.

Med dette i bakhodet, hvis vi elsker rødmer så mye, følger det at vi blir litt begeistret når vi får utdelt passende kort. Plutselig begynner bildet av en saftig flush å løpe gjennom hodet vårt, snart etterfulgt av alle sjetongene som kan følge den. Vi har ikke engang gode kort, men det ser ikke ut til å vanne ned vår entusiasme og iver etter å se den potensielt magiske floppen. Vi kunne ha 2t 7t, men … se – de er begge hjerter. Hvordan kan vi se på de skinnende røde hjerter og ikke sette pris på gleden de kunne gi? Forhåpentligvis kan vi se floppen til en god pris, men hvis vi ender med å betale litt mer enn vi burde, er det tross alt en flush vi søker, og flush kan vinne stort …

Og så går tankene til utallige spillere omtrent hver eneste gang de ser hullkortene sine og undrer seg over synet av passende kort. Og ikke bare nye og rekreasjonsfans på nettet, men også de med mange års erfaring. Vi har alle gjort oss skyldige i denne irrasjonaliteten. Det er en ‘ting’ som vi ser ut til å gjøre, med all resonnement og logikk som går ut av vinduet – en pokerversjon av hvordan vi kan begynne å handle helt ut av karakter når vi ser en søt baby eller en kosete valp på nært hold.

Men hvorfor alt oppstyret?

Det er ikke som egnede hullkort er et sjeldent syn! I en typisk økt som varer i bare noen få timer får vi utdelt passende kort bokstavelig titalls ganger! Vi snakker ikke om å få øye på en sjelden sommerfugl eller komme over en vinnende lodd – det er to kort i samme farge! Og for å bringe drømmere enda lenger tilbake til virkeligheten, ved et fullt bord, er det helt normalt at når vi blir begeistret for den passende hånden vår, vil noen andre ha akkurat den samme opplevelsen. Det er så ‘uspesialt’ det er! Ganske enkelt er den faktiske verdien av hånden vår langt viktigere enn om den passer. Hvis vi kunne velge mellom de nevnte 7h 2h og for eksempel 7c 8s, er sistnevnte hånd et langt bedre prospekt. Hvis du føler at du foretrekker noen passende hullkort, må du avlære den dårlige vanen med en gang.

Hvis du fremdeles ikke er overbevist, kan du lese videre … Når vi får utdelt passende kort, vil Flop gi oss en flush draw mindre enn 11% av tiden. Når vi får denne sjansen til å skylle, vil vi treffe av elven omtrent 35% av tiden. Hvis noen for eksempel har floppet et sett, vil vi bare vinne potten rundt 25% av tiden …

Hvis vi ikke flopper en flush draw, kan vi forvente å se et kort av ønsket dress vises over 40% av tiden. Høres lovende ut når det gjelder å la oss fortsatt være på jakt etter å få vår flush? Erm … nei. Det er en snau 4% sjanse for at vi da får den heldige ‘løper-løperen’ til å svømme på Turn and River. Likevel, hvor mange spillere, med oddsen rundt 22/1, vil betale en premie for å prøve?

Hva med å floppe en flush?

Vel, av hver 120 passende starthender som du får utdelt, kan du tenke deg selv ‘heldig’ å ha en streikeprosent på…. en gang. Og hva kan vi forvente når dette skjer? Svaret er ikke mye. Selv de mest eventyrlystne spillerne kommer til å slå på bremsene når Flop er den samme drakten. Og her ligger en fin bit av ironi – de spillerne som setter alt for mye betydning i passende hullkort og som gjør feilen ved å gå på dyre flush-jaktturer, kan vente en evighet på et mirakel Flop, bare for at opposisjonen bare holder kjeft handle fordi de er sekunder unna en helt ny hånd og ikke ser noe poeng i å ta en unødvendig risiko! Alt som venter på ingenting. Og likevel kan det være enda verre – alle som er villige til å forplikte seg, kan allerede være foran oss, med en overlegen flush, eller på vei til å slå oss …

Du er blitt advart!