Hvis vi ikke satser, vinner vi ikke …

Poker kan godt være det mest komplekse av spill, og det kan ta flere livstider enn vi trenger å mestre, men det betyr ikke at vi er forpliktet til å gjøre ting mer kompliserte enn de trenger å være på vår søken etter å bli bedre. Så tilbake til det innledende enkle faktum – hvis vi vil vinne på online poker, må vi bli vant til å satse. Som det ofte er tilfelle, virker det rart å påpeke det åpenbare, men – spesielt for nye og uerfarne spillere – er det lettere sagt enn gjort å komme inn på det ideelle tankesettet som ser at vi naturlig kan være villige til å satse.

Vær aggressiv

Igjen – å være aggressiv vil (og bør) se ut til å være det mest åpenbare pokerrådet. Men det er en ting å vite hva vi trenger å gjøre, og en annen å kunne utføre det. Kontroll koster ingenting og er egentlig den enkle, uforpliktende måten å være involvert i en hånd som de aller fleste nybegynnere føler seg mest komfortable med. Calling innebærer å sette chips i midten, men bare like mye som opposisjonen; det blir ikke gjort noe forsøk når du ringer for å påta oss initiativet og bryte kontrollen over potten fra hendene til våre motstandere, ingen krav blir stukket. Bare ved å satse gir vi oss selv muligheten til å ta en pott med makt i stedet for å stole på styrken på hånden vår eller utfallet av en kamp – og det er uten engang å nevne avvik … I mellomtiden satser når vi har en stor hånd tjener også til å bygge potten. I utgangspunktet er spill et must og en viktig del av spillet, og jo raskere vi blir vant til det, jo bedre. Problemet for mange spillere er at de av forskjellige grunner mangler tillit til å være så dristige å satse, selv om de kanskje er klar over at det teoretisk er den riktige måten å spille på. Det som ofte utsetter folk, er når de innser at for å lage et vellykket spill for en pott, trenger vi ikke bare å påta oss vår rolle som angriper helt fra begynnelsen, men det kan også hende at vi blir bedt om å fortsette å satse på påfølgende gater. Det er å kunne slippe løs og jobbe oss gjennom tannhjulene som mange har vanskelig for å tilpasse seg. I stedet, til vi når det erfaringsplatået der slike ting blir naturlige, er det en tendens til å feile på forsiden. Dette fører til å sjekke når vi egentlig skal satse, og bare ringe når situasjonen roper til oss om å heve.

Ikke hold tilbake

Gitt at betting er en grunnleggende avgjørende ingrediens i den optimale oppskriften, følger det at det blir normen. Det er ikke å si at vi burde satse hele tiden, uavhengig av posisjon eller håndkvalitet, men absolutt når omstendighetene faktisk peker på at spill / høyning er den riktige handlingen, trenger vi å prioritere dette alternativet. Selvfølgelig er det tider når en alternativ, mindre direkte tilnærming kan fungere bedre, men generelt vil aggresjon vanligvis ha den beste sjansen for å oppnå ønsket resultat. Med dette i tankene må store par og AK og så videre spilles hardt og raskt. Husk at i tillegg til å juicer potten for å maksimere våre muligheter, tjener innsats (og høying) også et annet viktig formål med å tynne ut feltet – og dermed øke sjansen vår for å vinne en pott – eller forplikte svake (er) hender til å betale over oddsen for å forbli i strid. Å gi motstanderne billige eller til og med gratis kort når vi er sterke, er en pokersynd, men en som er begått gang på gang fordi vi ikke kan få oss til å satse nok. Til slutt, merk at vi ikke bør begrense spillene våre til bare når vi har premiumhender, eller når det er klart at vi er langt foran opposisjonen når en hånd skrider frem. Å spille så forutsigbart vil uunngåelig føre til at vi blir utnyttet av de spillerne som følger med på spillvanene våre. For å unngå å gi spillet ved å satse for sjelden (og derfor ikke få utbetalt så mye som vi burde fordi motstandere ganske enkelt vil vite ikke å investere videre), må vi variere vanene og blande inn litt aggresjon med mindre enn premium hender. Igjen, dette kan virke vanskelig i begynnelsen, men med tiden blir det helt naturlig. Forhåpentligvis, i kraft av å ha lest denne artikkelen, kommer den tiden før heller enn senere … Ha det gøy!