Et interessant aspekt ved online poker er såkalt ‘Timing’ forteller

Når motstandere reagerer uvanlig raskt eller tar lang tid å ta en beslutning, kan det ofte være et tegn på styrken i hånden, spillplanen deres og så videre.

Med dette i tankene følger det at vi skal være bevisste på våre egne tidsvaner? Bør vi prøve å unngå å gi noe, bevisst legge til eller ta bort sekunder når det er vår tur til å handle? Og, i tillegg til å gjøre dette for å unngå å bli utnyttet, er det verdt å undersøke temaet for timing for å faktisk gi ut falsk informasjon? Tross alt kan en slik taktikk være et kraftig våpen.

Før du tar en titt på hvordan dette kan fungere i praksis, er det en alternativ rute som også har sin logikk – nemlig å ta nøyaktig like lang tid for hver eneste beslutning vi tar. Det kan virke unaturlig å måtte vente et visst antall sekunder på åpenbare folder, for eksempel, men når vi først kommer inn i den rytmen, utelukker denne politikken faktisk å bli utnyttet. De observante motstanderne som er på utkikk etter timing forteller allerede at de taper på en potensielt nyttig kant, og det er en interessant ekstra psykologisk fordel. Hvis vi er disiplinert nok, avgjørelse etter avgjørelse, for å plugge et potensielt hull i rustningen, så vil selve spillene våre bli gitt mer respekt. Derfor betyr vår bemerkede bevissthet at vi kan komme unna med flere bløffer.

Selv om den uforpliktende tilnærmingen til vår beslutningstidsplan kan være veldig fornuftig, tar denne sikkerhetspolitikken fra oss muligheten til å lure spillere og på den måten påvirke hvordan motstandere handler. Vi kan hevde at det å utnytte hvordan spillerne oppfatter oss, og hvordan vi kan bruke handlingene våre til å manipulere måten de spiller på, er rett og slett for mye et alternativ til å la være.

Hvordan vi kanskje kan bruke timingen vår til fordel, er ikke nødvendigvis lett, og hva som vil eller ikke vil fungere med noen spillere kan være annerledes enn andre. Videre må motstanderne være på det stadiet der de utfører til og med grunnleggende analyser under en hånd. Heldigvis, selv ved mikroinnsatser, har bordene en tendens til å bli befolket av spillere som virkelig tenker, og det som gjør det enda bedre for oss er at de fleste fremdeles er på et nivå når deres tenkning er ganske forutsigbar. Dette gjør igjen oppgaven vår noe lettere.

Her er et eksempel … Vi er i Big Blind med en ganske dårlig Qc4d når noen halter inn og alle andre bretter seg. I stedet for å sjekke øyeblikkelig, gjør vi et poeng av å ‘tenke’ litt først, og dermed forkle styrken vår ved å tilsynelatende vurdere en høyning. Merk at det ikke betyr noe at vi har en forferdelig hånd, og at jeg bevisst brukte ordet ‘styrke’ for å komme over poenget at motstanderne ikke vet hvilke kort vi har – det er poenget! Det er opp til oss å prøve å mate dem (mis) informasjon som passer oss. The Flop gir en ikke-beskrivende 8h 6s 2c, og savner oss fullstendig. Igjen, vi tar oss god tid før vi sjekker …

La oss sette oss i motstanderens sko. De kunne tenke en av to ting. Fra det øyeblikket hånden kom i gang, har de sett oss investere mye tid på å tenke. Det er sant at vi ikke satset, men heller ikke umiddelbart sjekket. Det er helt rimelig å utlede fra dette at vi har en eierandel som er verdt å tenke litt over, og som kan fortjene en forpliktelse. Bare ved å ta oss tid, oftere enn ikke – spesielt ved lavere grenser – vil vi skape i opposisjonens sinn tanken om at vi har en anstendig hånd (når vi faktisk ikke har noe) som i sin tur sannsynligvis vil påvirke deres lek. Nå, hvis motstanderen sjekker, kan de tenke nøyaktig på disse vilkårene, så når Turn kommer, kan vi endelig satse med litt selvtillit og sannsynligvis ta potten.

Alternativt kan motstanderen tolke tankegangen vår før vi sjekker som en indikasjon på at vi ikke har en god nok hånd til å investere videre, og føre dem til å reagere på vår sjekk med et spill. Vi kan da kaste inn en heftig løfting (fordi vi har ligget i dvale og ventet på å slå ned …) og la det gå opp for vår ulykkelige motstander at de leser oss feil. Den ønskede effekten er å få dem til å føle at de har falt i en felle som burde vært så lett å se. Med mindre vi trekker frem en gjennomtenkt, klinisk utført bløff som vi planla helt fra første sekund (som er nøyaktig hva vi har gjort), så har vi ganske enkelt lurt dem. Den mest sannsynlige handlingen for dem nå – med en annen spillgate som kommer – ville være å kutte tapene og kaste seg. Forresten, grunnen til at vi kan forvente at deres innsats er et forsøk på å stjele potten etter vår tilsynelatende passivitet, er at hvis de hadde en stor hånd, ville de ganske enkelt satse i stedet for å være fancy og kaste bort muligheten til å få mest mulig av hånden deres.

Husk at vi ikke kan gjøre en vane med et slikt teaterstykke fordi det ser ut som iøynefallende, men hvis det brukes riktig, bør det lønne seg bedre enn å rutinemessig sjekke inn denne vanlige situasjonen før floppen. Alle måter å styre en hånd nedover en vei vi velger, gjør en forskjell.

Ha det gøy!