Tesla-sjef Elon Musk forårsaker igjen turbulens i kryptomarkedene

Med en tweet utløste Elon Musk igjen sterke spekulasjoner om et mulig salg av Teslas Bitcoin-beholdninger – og sendte prisen på kryptovalutaen nedoverbakke. Bitcoin-verdien falt mer enn 14 prosent på mandag til et tre og en halv måneders laveste nivå på $ 42,130,28. Den nest største valutaen, Ethereum, økte til og med med 21%.

Det er ikke første gang en liten tweet fra Musk har hatt stor innvirkning på Bitcoin og kryptovalutaer generelt. Det hele ble utløst av et Twitter-innlegg fra den ubekreftede kontoen @CryptoWhale:

Elon Musks svar, som bare inneholdt 6 bokstaver, var nok til å sende den korte rett nedoverbakke. Dette selv om det i utgangspunktet var helt uklart om Musk faktisk refererte til Bitcoin-salget eller bare kritikken av seg selv. Faktum er at Bitcoin-prisen kollapset til nesten 42 000 dollar i løpet av få timer. Det var ikke tidlig på morgenen at Musk ga det klare, og han gjorde det klart at Tesla ikke hadde solgt en eneste Bitcoin.

Etter avklaringen ble prisen gjenopprettet til $ 45.200 (per 17.05.2021 kl.12.20). Likevel mistet Bitcoin 20% av verdien innen to dager etter at Musk først annonserte Tesla, men aksepterte ikke Bitcoins som betalingsmiddel. Gruppen tok avgjørelsen på grunn av det raskt økende forbruket av fossile brensler for produksjon av og transaksjoner med Bitcoins. Fremfor alt er det bekymringsfullt at mye kullenergi brukes til dette.

I mellomtiden er Bitcoin mer enn 30% unna sin heltid på nesten $ 65.000!

Prisfallet påvirker også mange pokerspillere og pokerrom

Tallrike pokerspillere er veldig aktive i kryptoscenen, og de som hoppet på vognen i fjor i tid har fulgt den enorme økningen de siste månedene med glede. Hver sveving kommer til en slutt på et tidspunkt, og det bør faktisk være kjent at Bitcoin og kryptokurver generelt må slite med veldig sterke svingninger.

Imidlertid hoppet ikke alle sammen så tidlig, og de som bare nylig har blitt med i selskapet, må fordøye denne prisnedgangen på 30% først. Mange pokerrom måtte også svelge først, ettersom de har større summer for å sikre utbetalingen til spillerne. GGPoker, Natural8, nettverket Winning Poker (WPN) og også Chico er noen av de store leverandørene som godtar Bitcoin som betalingsmiddel. Av denne grunn bruker flere og flere pokerspillere BTC eller andre kryptovalutaer som betalingsmiddel.

Spesielt i mange land der de populære e-lommebok-leverandørene Skrill, Neteller og ecoPayz ikke er tilgjengelige, er kryptovaluta veldig populær. Spesielt leverandørene som aksepterer spillere fra USA og andre land som normalt ikke er en del av det internasjonale spillerbassenget, eller hvor online poker er forbudt, bruker kryptovalutaer som sitt viktigste betalingsmiddel.

Hva er prognosen for Bitcoin og Co for fremtiden?

Utviklingen av Bitcoin-prisen kan ikke bare forutsies. Meninger og prognoser fra individuelle markedsdeltakere og eksperter kunne neppe være mer forskjellige. Når det gjelder å ta en riktig investeringsbeslutning, bør investorer imidlertid ikke stole på håp og forventninger. Snarere kan kortsiktige prissignaler gi en mulig anelse for å finne passende inn- og utgangstider. Hvis du tenker å investere i Bitcoin på lang sikt, bør du være mindre oppmerksom på de tekniske detaljene i diagrammet, men heller fokusere på grunnleggende utvikling i teknologi og tilpasning av kryptovalutaen.

Det månedslange Bitcoin-prisoppløpet har vekket interessen til institusjonelle investorer og ført til spekulasjoner om at den digitale valutaen en dag kan erstatte gull som en “trygg havn” over hele verden. Nylig volatilitet har imidlertid gjenopplivet skeptikerne som lenge har spådd at Bitcoin-boblen er i ferd med å sprekke. Noen forutsier priser på opptil svimlende $ 20.000. Andre refererer derimot til alt som en stor boble som sprekker på et tidspunkt.

Faktum er at Bitcoin blir mer og mer populært i samfunnet vårt, og noen store selskaper er allerede involvert. Ved slutten av 2020 var PayPal et av de første store selskapene som tok skrittet og kunngjorde at BTC vil bli installert som betalingsmiddel i fremtiden.

Det er noen eksperter i Bitcoin-verdenen som har gjort seg bemerket. Noen av dem har gitt prisforutsigelser for Bitcoin. Selv hvor forskjellige meningene er.

Ekspert Prediksjon
Bill Gates $ 0
Kenneth Rogoff $ 100
Tom Lee $ 25.000
David Drake $ 30.000
Jeet Singh $ 50.000
Bobby Lee $ 60.000
Dr. Julian Hosp $ 100.000
Mark Yusko $ 100.000 bis $ 500.000
Tim Draper $ 250.000
John McAfee $ 1.000.000

Sannheten er: Ingen kan forutsi prisen på en bitcoin 100%. Man kan ta grunnleggende og tekniske faktorer og utlede en omtrentlig retning fra dem. Det står skrevet i stjernene om dette til slutt vil komme nøyaktig slik det er, under eller over det.

Pokerrom som godtar Bitcoin og kryptokurver som betalingsmiddel

Logo GGPoker
600$ Bonus/6k Freerolls+70k Race
8.7/10
Logo Natural8
1.000$ Bonus / YPD 70k Rake Race
Logo PokerKing
2.000$ Bonus/ 25k YPD Rake Race
7.8/10
Logo BlackChipPoker
1.000$ Bonus / 25k YPD Rake Race
7.7/10
Logo BetOnline
1.000$ Bonus/ 25k YPD Rake Race
6.0/10
Logo TigerGaming
1.000$ Bonus/25kYPD Main Rake Race
6.2/10
Logo ShenPoker
500 $ bonus / opptil 50% tilbakebetaling