Mange online pokerrom tar avgjørelser etter humør, til ulempe for tilknyttede selskaper

I denne artikkelen vil vi diskutere et veldig viktig tema, og se nærmere på samarbeidet mellom online pokerrom og tilknyttede selskaper. Akkurat som spillere med ti års erfaring har en tendens til å vite alt om spillet, så gjør tilknyttede selskaper som YourPokerDream, som har samlet seg et vell av erfaring i bransjen gjennom årene.

I vår bransje dreier mye seg om tillit og skriftlige kontrakter / avtaler. Kommunikasjon foregår via e-post eller Skype, og ulike avtaler og kampanjer blir dermed forhandlet frem. Alt er bra så lenge begge parter holder seg til slike avtaler. De store navnene gjør sitt på denne måten, noe som absolutt har vært opplevelsen av YourPokerDream så langt. Selv om vi har opplevd det, har det imidlertid på ingen måte vært uvanlig å se at visse avtaler ikke blir fulgt, og vi har blitt tvunget til å begrense eller til og med si opp vårt samarbeid.

Skifter målstolpene bare på grunn av regelverk?

Selvfølgelig bør vi være realistiske og forstå hvorfor et online pokerrom kan endre en avtale. Mye har skjedd de siste årene, og en rekke land har offisielt regulert markeder slik at merkostnader som lisensavgifter, avgifter og så videre har oppstått som et resultat. I slike tilfeller er det ganske forståelig at leverandører må reagere deretter, og disse endringene påvirker i sin tur både spilleren og tilknyttet selskap. Fordi den opprinnelige avtalen var basert på en annen juridisk situasjon, og da pokerrommet nå har merkostnader, er det bare rettferdig at det vil bli gjort endringer i avtalen, med negative konsekvenser for visse kampanjer med datterselskapet.

Det er en annen sak hvis avtaler ikke overholdes, og til slutt ikke avtaler respekteres lenger til det punktet at avtaler blir berørt eller til og med avsluttet helt. Arbeidet til et tilknyttet selskap er utformet med tanke på lang sikt, og er basert på deltakelse i prosent når det gjelder rake av spillerne som kanaliseres via tilknyttet selskap. Mange tilknyttede selskaper opplever et problem når spillerantallet faller over tid, og leverandørene – til tross for at dette bare er naturlig, og at det ikke endrer noe om eksisterende spillere – er misfornøyde som en konsekvens. Det er en selvfølge at et hederlig selskap er forpliktet til å oppfylle den avtalte avtalen for disse spillerne, selv om det besluttes å forkorte avtalen for fremtiden, eller å avslutte samarbeidet helt. Et godt eksempel er Bet365. Uansett om et tilknyttet selskap er stort eller lite, overholder denne leverandøren alltid alle avtaler. På grunn av ulike interne endringer og en ny strategi ble samarbeidet med mange tilknyttede selskaper avsluttet, men likevel respekteres alle avtalte avtaler for formidlede spillere, og kommisjonen blir betalt den dag i dag. Dessverre er samarbeid med Bet365 ikke interessant for YPD, men vi respekterer allikevel deres profesjonalitet.

Det er mange andre eksempler på leverandører som har trukket seg fra forskjellige markeder og ikke lenger godtar nye registreringer. Det er greit, men det rettferdiggjør ikke at tilknyttet selskap ikke blir betalt for disse spillerne så lenge de fortsetter å delta i spillet og generere inntekter. Også her er YPDs erfaring ganske god, men mindre tilknyttede selskaper har ofte problemer her og rapporterer om forskjellige opplevelser.

Sannheten er at online pokerrom kan gjøre nesten hva de vil

Det faktum at visse endringer gjøres over natten eller uten forvarsel, er sannsynligvis ikke veldig viktig for pokerspillere. Vi kan gi veldig detaljerte eksempler her, men det handler ikke om denne artikkelen.

Så enkelt som ting endrer seg for spillere, er det ofte det samme for tilknyttede selskaper, og når det gjelder våre store partnere, har vi ikke noe negativt å rapportere her. Imidlertid er det et unntak i form av en hendelse hos GGPoker som vi ikke vil skjule for deg.

Aktuell hendelse hos GGPoker: “En spontan beslutning ble tatt om at alle spillere fra Japan ville bli slettet fra alle tilknyttede selskaper og overført til en spesialagent. Vi har aldri opplevd noe lignende før, og er mer enn sjokkert. Selv om dette bare gjelder omtrent syv spillere, og et land i Japan som ikke er en sentral del av vårt målområde, spiller det ingen rolle om vi snakker om 7 eller 700 spillere. Videre er det en forpliktelse overfor spilleren som ulike kampanjer er annonsert for og gjort tilgjengelig, med de spillerne fra Japan som har registrert seg via YPD, bare forsvinner.

Så det ble ganske enkelt bestemt at det fra nå av ikke vil være mer provisjon for spillere fra Japan, selv om disse spillerne kan fortsette å spille normalt. Dette er en fullstendig uakseptabel handling som etterlater selv oss målløse. Det hadde vært helt greit hvis spillere fra Japan ikke lenger var tillatt gjennom visse tilknyttede selskaper, noe som ligner på det som er for andre land. Men det som skjer her er rett og slett ikke greit, og uansett om det er YourPokerDream eller et annet tilknyttet selskap, er en slik tilnærming ikke profesjonell, og dessverre maler den ikke GG på en positiv måte.

Saken kom først opp da en spiller kontaktet oss for å spørre hvorfor han ikke mottok poeng for vårt $ 80.000 GGPoker Rake Race. Det kaster også et dårlig lys på oss når vi sier ‘Beklager, men vi har nettopp funnet ut at du ikke lenger kan delta, og du har nå spilt tre uker ekstra som en konsekvens, og dessverre er det ingen som bryr seg …'”

Hvilke alternativer har tilknyttede selskaper?

Først og fremst avhenger det av hvilken leverandør det er, og hvor den er lokalisert. Store børsnoterte selskaper som Entain (partypoker, bwin), Kindred Group eller til og med Betsson Group vil tenke to ganger om hva de skal gjøre og hvordan man kan unngå en dårlig situasjon. Man kan forvente det samme fra GGPoker, men selv om de er større enn de nevnte selskapene, er det fremdeles noen forskjeller når det gjelder poker når det gjelder selskapets størrelse, struktur og forskjellige andre elementer. I tillegg er GGPoker (eller NSUS Limited) ikke et børsnotert selskap. Siden vi faktisk har veldig godt samarbeid med GG, og fordi vi har større planer for fremtiden, vil vi ikke kommentere temaet ytterligere og vil akseptere det til tross for at vi definitivt er entusiastiske.

Rene offshore-leverandører som WPN Poker Network (WPN) eller Chico gjør hva de vil uansett, og det er ingenting noen kan gjøre med det. Dårlig press berører disse leverandørene bare i begrenset grad, så sjansene for et tilknyttet selskap er null.

Når store selskaper verdsetter sitt rykte, og store, etablerte tilknyttede selskaper som de arbeider med, har vært i virksomhet i lang tid og dermed har en omfattende rekkevidde, er det naturlig for leverandøren å unngå implikasjonene av negative situasjoner. Som vi allerede har nevnt ovenfor, er dette sannsynligvis en av grunnene til at vi ikke har hatt noen store problemer med våre store partnere. Det skal også påpekes at vi i tillegg også gir veldig god trafikk til våre partnere, som selvfølgelig styrker vår posisjon.

Avhengig av forretningssted og avtale kan rettslige skritt være en mulighet. Spørsmålet oppstår alltid om tidsfaktoren og de tilhørende kostnadene samsvarer med sjansene for suksess. Når det gjelder en leverandør basert i Europa, Canada eller USA, blir ting litt enklere. Hvis leverandøren er i et mindre regulert, lovlig utviklet land og gjemmer seg bak et offshore selskap, kan de spare tid og penger fordi rettslige skritt ikke ville lykkes.

Å stoppe henvisningen av nye spillere kan også være et alternativ for et tilknyttet selskap (definitivt med et stort tilknyttet selskap), selv om dette også kan være effektivt med mindre. Den online pokerboomen er for lengst borte, og hver spiller er viktig. Konkurransen mellom pokersider er større enn noensinne, og tilknyttede selskaper spiller en avgjørende rolle her.

Konklusjon

Det er trist at det i vår bransje skjer igjen og igjen at avtaler og avtaler brytes, at pokerrom ikke oppfører seg skikkelig overfor mange tilknyttede selskaper, og dessverre blir det ikke verdsatt det harde arbeidet de siste årene.

Tilknyttede selskaper bør tenke nøye over hvem de jobber med, og være godt klar over risikoen. Vanligvis begynner ikke problemene i begynnelsen, men utvikler seg over tid, så det er viktig å analysere viktige aspekter og muligens arbeide deretter og ta tiltak for å beskytte dem.