GGPoker sparker PokerStars fra tronen og tar ledelsen

Det var bare et spørsmål om tid, og nå har det skjedd. GGPoker er rangert som nummer 1 på Pokerscout når det gjelder antall pengespillere globalt. For øyeblikket er GG et 7-dagers gjennomsnitt på 5000 spillere, og PokerStars er 4.800 spillere. Det ble faktisk antatt at vaktskiftet ikke ville finne sted før neste utgave av WSOP Online 2021 i august, men nå har det skjedd tidligere.

Spillernummer for kontantspill fra 22.06.2021 (data fra pokerscout.com)

Spørsmålet oppstår nå om GG kan holde seg på toppen på lang sikt og muligens til og med utvide ledelsen. Stjerner vil absolutt ikke like dette, men som allerede nevnt var det bare et spørsmål om tid. Antall spillere på PokerStars har falt i mange år, noe som delvis skyldes de mange endringene og den betydelige endringen i strategien til misnøye for mange spillere, og selvfølgelig også det faktum at mange land har blitt ekskludert fra spill. GG har en stor fordel, spesielt på grunn av det asiatiske markedet. Men også i Europa vil de fortsette å vokse, og alle som tror at GGNetworks-reisen allerede er avsluttet, tar feil. Selvfølgelig vil hastigheten nå avta litt, og den vil ikke fortsette som de siste 2 årene, men spillerpoolen vil fortsette å vokse.

Riktig strategi og bedre produkt for massene gjør hele forskjellen

Nå oppstår selvfølgelig spørsmålet, hvordan kom det til en endring på toppen av online poker så raskt? For mange år siden trodde folk at partypoker kunne være den eneste leverandøren som til og med kunne komme nær angrep. Nå kan partypoker knapt holde seg på topp 10 og GGPoker stiger opp på tronen.

Et viktig poeng for suksess er at GG har klart å finne en mellomvei når det gjelder å håndtere uformelle spillere og profesjonelle spillere. Det er laget et produkt som faktisk er mer rettet mot uformelle spillere, men som samtidig appellerer til profesjonelle spillere. Mange pokerrom har allerede prøvd dette og mislyktes.

Teknisk sett er GGPoker på et helt annet nivå enn konkurrentene når det gjelder programvare og funksjoner. Tiltalende når det gjelder design, og det er så mange unike funksjoner som tilbyr en veldig spesiell spillopplevelse for en spiller. Du kan krangle om forskjellige ting, og det er absolutt spillere som ser det annerledes. Men faktum er at flertallet i samfunnet er veldig fornøyd med det, og det teller.

Du kan ikke finne opp poker, selvfølgelig, men GGPoker klarer fremdeles å trylle frem nye, reviderte formater som ikke er tilgjengelige andre steder. Flip & Go-turneringene eller den splitter nye Battle Royale SNG, for eksempel.

I motsetning til PokerStars er de interessert i å samarbeide aktivt med de store tilknyttede selskapene og har gjort det motsatte av Pokerstars. Stjerner trodde det ville fungere uten tilknyttede selskaper og har gradvis flyttet seg bort fra dem gjennom årene. Først nå har noen lagt merke til at denne beslutningen sannsynligvis ikke var så klok tross alt, og nå leter de aktivt etter samarbeid med tilknyttede selskaper igjen.

Situasjonen er lik når det gjelder rakeback. Du kan krangle om fiskebuffeen og PVI, men det er fortsatt mer enn Pokerstars tilbyr, og er fortsatt lønnsomt selv for profesjonelle spillere til tross for lave PVI. I tillegg er det også de daglige rakeløpene og noe fra tilknyttet selskap. På Pokerstars derimot har de hatt en 0% rakeback-strategi i lang tid. Vel, også her har du nå lagt merke til at dette også er veldig negativt og uoffisielt kaster 40% rakeback og forskjellige reloads rundt. GGPoker gjorde bare mye smartere her.