Behandle et oppsving som en bonus

Alle med en viss erfaring innen online poker vil ha spilt nok hender (tusenvis) til å vite hvordan det føles når alt ser ut til å komme sammen perfekt. Det er Lady Luck og Poker Gods har samlet seg til din fordel! Du treffer hver flopp, kommer ut på toppen av hver myntflip, og når det magiske kortet du trenger for å fylle et nytt vellykket trekk vises på elven, virker det helt normalt – du forventer å vinne hva som skjer underveis, som Rafael Nadal på French Open. Vi leser ofte om å takle nedgangsveier, men la oss endre retning og tenke på det polære motsatte – oppsvinget.

Poker er et spill som effektivt dreier seg om sannsynligheter, så spilleren som konsekvent tar nøyaktige avgjørelser, vil ha positiv forventet verdi (+ EV) over tid, som når eksterne faktorer og variabler har utjevnet seg, har en tendens til å bety at spilleren blir en vinner i lang sikt.

Det hele høres relativt enkelt ut, men – overraskelse, overraskelse – i praksis kan denne teoretiske ruten til suksess være problematisk og banet med ordspråklige bananskinn, som du trenger å forhandle så trygg vei som mulig. Selv om du spiller praktisk talt perfekt poker, gjør det deg ikke immun mot dårlig formue – den fryktede variansen er såkalt av en grunn, og kan resultere i at ditt utmerkede spill blir belønnet ved å være på den tapende siden til og med den mest statistisk gunstige trefninger. På baksiden er det poker ironien som ser at noen spiller forferdelig, men som mottar fantastisk lykke. Vi har alle sittet forbi, vantro, mens bordfisken eller den ‘lykkelige’ gambleren raker inn hauger med sjetonger, gang på gang, med forferdelige hender og forferdelig spill – enten de ikke er klar over lykken eller bare liker å ta risiko, resultatet er det samme: en slags sporadisk positiv varians. Poker er og vil alltid være et spill med et stort stykke kortsiktig sjanse!

Ikke la et oppsving føre til tap av virkeligheten

Når du er heldig nok til å oppleve et for godt til å være sant løp, et mer enn velkomment oppsving som du ikke vil avslutte, er det ikke uvanlig at mange spillere mister kontakten med virkeligheten i en slik fase . Du har en tendens til å overvurdere din evne og spillet ditt som en helhet, og plutselig begynner du å tenke på deg selv som en stor poker, der oppe som folk til og med Phil Ivey selv … Vi har alle vært der! Det er som om vi har glemt hele reisen vår på pokersøket hittil, praktisk oversett det faktum at vi har slitt med denne eller den strategien og konseptet, tålt lange tapeperioder som absolutt kan legges ned på vårt eget dårlige spill i stedet for dårlig formue. Plutselig fører vår smak av suksess oss til å ta uberettigede beslutninger som kan ha en alvorlig negativ innvirkning på vår situasjon. Vi bestemmer oss for å slå til mens strykejernet er varmt og prøver å utnytte vår nye – selvtildelte – toppspillerstatus ved å spille på for høye grenser, uten å se bort fra de viktige reglene for bankstyring.

Selv sterke og erfarne spillere har klart å ødelegge den hardt opptjente bankrollen deres på veldig kort tid. Et oppsving varer ikke evig, og når du uunngåelig blir ført tilbake til jorden, har det virkelige livet en vane å innhente deg – raskere enn du forventer, og med potensielt alvorlige konsekvenser.

Det er viktig å ha en realistisk, praktisk tankegang for å være forberedt på denne situasjonen. En erfaren spiller vil umiddelbart merke når et oppsving er over og reagere deretter. Under ingen omstendigheter, uansett hvilket flott løp du liker, bør du bruke lykke til for å rettferdiggjøre å spille på høyere grenser enn din egen bankrulle tillater – denne ‘gyldne regelen’ er en absolutt topprioritet! Dessverre klarer ikke for mange spillere å følge dette rådet – selv om de er godt klar over den kalde, forsiktige logikken bak den. I stedet snakker de seg selv om å ta ruten som lover enda mer suksess, men faktisk er langt mer sannsynlig å levere det motsatte. Til syvende og sist vil en slik dumdristig bevegelse oppover ikke være en holdbar strategi, og faren er at, på grunn av den euforiske, selvgratulerende tilstanden mange spillere setter seg i å oppleve et oppsving, læres det ofte vanskelig vei. Jo lenger du fortsetter å tenke at du er en pokerhelt, jo mer skade vil du gjøre på bankrollen din, og jo mindre sannsynlig vil du være i stand til å realisere dine ambisjoner i spillet. Det er på ingen måte uvanlig at spillere som takler et oppsving så ille, havner dårligere (til og med brøt!) Enn før lykken kom.

Med både opp- og nedturer, hvis du vil finne veien til langsiktig suksess, må du være i stand til å akseptere begge deler som bare deler av spillet som i sin tur ikke må sees på som betydelig nok til at du kan gjøre drastiske endringer til vår overordnede plan. Snarere uansett hvordan formuen din går, er nøkkelen å fortsette å streve for å spille et lydspill, hånd etter hånd, og finne positive forventede verdier ved å ta nøyaktige avgjørelser. Suksess bestemmes til slutt ved å forstå dette konseptet og ikke bli distrahert av kortsiktige resultater.

Det er ikke noe regnskap for når et oppsving begynner eller slutter, og heller ikke hvor lenge en slik fase vil fortsette – det skjer bare. Når det gjør det, er det viktig å unngå å gjøre feil ved å miste kontrollen og la omstendighetene endre deg fra ditt generelle oppdrag, som er å opprettholde en systematisk, konsistent beslutningsprosess med tanke på langsiktig positiv forventning.

Det spiller ingen rolle om du spiller Texas Hold’em, Pot Limit Omaha eller til og med Spin & Go / Jackpot SNGs. Spillets ironisk forutsigbare uforutsigbarhet og avvik har alltid vært en del av online poker, og det kommer aldri til å endre seg for noen, enten de er absolutte nybegynnere eller verdens beste. En veldig god pokerspillers sminke er uten tvil rundt 50% taktisk / strategisk forståelse og 50% tankesett; med andre ord, til og med et avansert nivå av forståelse av de mest komplekse sidene i spillet blir praktisk talt tannløs hvis du ikke klarer å bli enige med den avgjørende psykologiske siden.

Det er ikke noe som bestemmer når ting skal gå bra for en spiller og dårlig for en annen. Du må håndtere sannsynligheten og avviket mye, og mange spillere har mislyktes – og har sett pokerkarrieren slutte like raskt som den startet – nettopp på grunn av at de nærmet seg (og tilpasser seg) oppgangene dårlig.

Pokergudene, Lady Luck og til og med pokerrommene i seg selv kan ikke tildeles ansvar for hverken opp- eller nedturer, men spillerne må absolutt ta ansvar for hvordan de takler slike hendelser.