Etter at Brandon Adams bestemte seg for å slutte med Galfond Challenge, ble Phil Galfond utropt til en vinner nok en gang. Det var ikke en overraskelse at Adams har bestemt seg for å overgi seg, da han var ned $ 270 000 til en av de beste Pot-Limit Omaha-spillerne i verden.

Som nevnt i vår forrige artikkel om Galfond Challenge, har begge spillerne bestemt seg for å spille 10 000 hender på $ 100/$ 200 PLO på WSOP.com. Imidlertid ble sesjonen avsluttet tidligere enn forventet. På mindre enn 30% av den totale distansen har Adams bestemt seg for å trekke seg tilbake på grunn av en katastrofal søndagsøkt. I henhold til forhåndsavtalene må Brandon Adams også betale en sideinnsats på 100 000 dollar på toppen av hans totale tap under kontantspill.

Vanskelig situasjon for Adams

Vi kan bare spekulere i årsakene bak Adams beslutning om å betale ned sideveddet og overgi seg fra kampen. Imidlertid har Phil Galfond noen ideer angående den nåværende situasjonen. Her er hva han synes:

“Jeg vet ikke sikkert om Brandons motivasjon,” sa Galfond til PokerNews. “Jeg antar at han følte at det å vinne sidebetalingen var langt nok utenfor rekkevidde til at det ikke var verdt å spille som en underdog.”

Det er åpenbart at i et scenario der Adams har bestemt seg for å fortsette å spille, vil han risikere å miste alle pengene sine i kontantspill, inkludert sidebetet. Etter et ødeleggende nederlag søndag, som kostet ham rundt 125 000 dollar og brakte hans totale tap til over 370 000 dollar under online -fasen i Galfond Challenge, mistet sannsynligvis Adams all motivasjonen og har bestemt seg for å spille det trygt og minimere risikoen. I løpet av denne økten mistet han tre buy-ins (som var $ 20 000 hver) tidlig i kampen, og led deretter et alt-i-pot-tap. For ikke å snakke om 16 500 dollar han tapte for Galfond under deres live PLO -kontantspill på Resorts World i Las Vegas.

La oss gjøre en rask oppsummering av den avgjørende hånden og se hva som egentlig skjedde. Med 5,6, Q, 10 på et brett og 7 200 dollar i en pott, satset Adams på potten og gikk all-in med de resterende 9 728 dollar. Selv om begge deltakerne hadde en heldig trekning, hang Adams etter:

Galfond: K, 3, Q, A

Adams: 2, 4, 5, 3

Da de 7 snudde på elven, var Adams i stand til å treffe et flush draw. Imidlertid hadde Galfond en sterkere flush og klarte å tjene $ 20 000 mer til sin totale stabel. Dette var et bristepunkt for Adams som han aldri kom seg etter. Deretter bestemte han seg for å slutte for dagen og overga seg offisielt fra Galfond Challenge denne mandagen.

Galfonds neste motstander

Daniel “Jungleman” Cates har nylig dukket opp på Brandon Adams ‘podcast hvor de diskuterte flere emner som livet hans under lockdown, fitness og en mulig kamp mot Phil Galfond i Galfond Challenge. Adams har bestemt seg for å erte denne hendelsen på sin Twitter -side i en video der Daniel Cates ringer ut Galfond i en WWE -stil. Han uttalte at han er klar til å “sparke litt **” og slå Phil.

Det er uklart om Cates er seriøs eller bare viser et godt show, spesielt gitt at han tok noen skuespill- og komediekurs i fjor. Likevel er det underholdende å se Jungleman gå mot en av de hyggeligste gutta i poker. Han var i stand til å vekke interesse blant publikum og bygge litt forventning rundt den kommende heads-up-kampen mellom to bemerkelsesverdige Pot-Limit Omaha-spillere.

Foreløpig er det ingen kjent dato for denne hendelsen, men Daniel Cates sa at det er en sjanse for at det vil skje i år. Men selv om det gjør det, vil det bli ansett som en “lås dørene” -affære, noe som vil være skuffende for mange fans, hvis det virkelig er tilfelle.

Cates hovedbudskap under podcast -rantet hans var at Phil Galfond er en “god fyr” med “dårlige intensjoner”. Han ropte til og med Galfond med å si at han faktisk forbereder seg på Galfond Challenge -kamper i det skjulte. I Cates ’øyne er Phil en rik fyr som liker å ta ned svakere motstandere. Det er for tidlig å gå til konklusjoner og tro på alt Jungleman sier.

Selv om alle disse er sanne, er det en bibelsak, og de to skal fortsette en kamp de startet i fjor.

I mai 2020 spilte Cates og Galfond over 750 hender på $ 100/$ 200 PLO. Galfond klarte å vinne mini-utfordringen med et anstendig overskudd på $ 90 000/$ 105 000. På spørsmål om den kampen under Adams podcast, innrømmet Cates at Phil Galfond faktisk var bedre enn ham den dagen. Cates er imidlertid ivrig etter å få en omkamp.

I følge Run It Once -nettstedet skal Galfond og Cates spille 7500 hender med PLO til $ 100/$ 200 innsatser. Som nevnt tidligere er datoen ukjent og oppført som “TBD”. Etter sin siste seier mot Adams, har Galfond utmerket fart og ser uovervinnelig ut. Det eneste du trenger å gjøre er å vente og se om Cates vil være i stand til å overraske pokermiljøet og slå Galfond.

Phil Galfond er kjent for sin lange historie med å slå sine Pot-Limit Omaha-motstandere på høye innsatser som går helt tilbake til 2000-tallet på Full Tilt Poker. Imidlertid er han fortsatt i stand til å få litt handling. Men det er et problem at han rett og slett kan gå tom for konkurranse når kampen med Cates er over. Galfond innrømmer at han er “nesten ute” av fremtidige motstandere. Det kommer utvilsomt til å bli vanskelig for Phil å bestille flere mennesker til Gallfond Challenge i et scenario der han slår Cates. Derfor er det enda mer på spill for Jungleman, ettersom han har en reell sjanse til å komme på topp, og ironisk nok vekke mer interesse for Galfond Challenge.