Helt siden pokersporingsprogramvare ble introdusert tidlig på 2000-tallet, kunne bruken av HUDs og annen sporingsprogramvare spre seg rundt i pokermiljøet. Mange forskjellige spillere begynte å bruke HUD-er. Det spilte ingen rolle om du er en vanlig eller vanlig pokerspiller. Alle kunne ha nytte av dem. Men nylig har noen store rooser, som partypoker, bestemt seg for å implementere nye regler som ikke tillater bruk av sporingsprogramvare. Det som er interessant er at mange spillere støttet en slik beslutning. Men hvorfor ville de gå inn for å forby et nyttig verktøy som gir ekstra hjelp og informasjon? Svaret er enkelt. HUD-er har også en del ulemper.

En av de største ulempene med HUD-er er mangelen på sikkerhet. Det er fordi du tillater tredjepartsprogramvare å få tilgang til håndhistorikkene dine. Det kan føre til reell fare. For eksempel, i august 2019 ble PokerTracker 4 hacket og forårsaket en stor skandale. Derfor, når mange pokerrom har tatt en beslutning om å utestenge HUD, økte den generelle pengespillsikkerheten. Det er også viktig å nevne at utbredt bruk av HUD-er kan være en av årsakene til cash game bot-problemet.

Det er andre fordeler som følger med å forby HUD-er. Uformelle spillere vil ofte lide av gjengangere som bruker HUD-er. Mange fritidsspillere vet ikke engang hva HUD er, derfor har de ingen sjanse til å kjempe mot en erfaren spiller med denne typen programvare. Å forby HUD-er jevner spillefeltet til et punkt der alle har en bedre sjanse til å kjempe mot en bedre spiller.

På toppen av det, innrømmet mange spillere at fokuset deres under online pengespill har blitt skarpere helt siden HUD-er ble utestengt fra deres valgte pokerrom. De la til ved å si at det ikke lenger er nødvendig å stole på tredjepartsprogramvare for å få informasjon. I stedet må de ta hensyn og samle lesninger selv. Ikke bare øker det fokuset ditt, men gjør deg også til en bedre pokerspiller totalt sett.

Som et resultat av alt nevnt ovenfor, er HUD-frie pokersider i dag generelt mer populære enn de som tillater HUD. I denne artikkelen har vi bestemt oss for å gi deg de beste HUD-frie pokersidene. Les videre for en fullstendig liste.

Hva er en Poker HUD?

Som vi sa tidligere, står HUD for heads-up-skjermer. HUD-er er tillegg til pokersporingsprogramvare som PokerTracker eller Holdem Manager. Disse tredjepartsprogrammene lar deg se statistikken til motstanderne dine i sanntid. De viktigste pokerstatistikkene som kan sees med HUD er VPIP (frivillig legg penger i potten) og PFR (pre-flop raise). VPIP forteller deg i utgangspunktet hvor mange prosent av tiden spilleren syner, høyner eller høyner før floppen. PFR er ganske selvforklarende og gir deg en prosentandel av tiden spilleren høynet under pre-flop. Bare fra disse to datakildene kan erfarne pokerspillere få en god forståelse av motstanderens spillestil. Hovedmålet deres er å forstå om en bestemt spiller er for løs, for stram eller løs, men passiv.

Hva er den mest populære pokersporingsprogramvaren?

PokerTracker er det mest populære valget blant spillerne og er uten tvil den beste pokersporingsprogramvaren som finnes. Den siste versjonen, PokerTracker 4, ble utgitt i august 2021. PokerTracker 4 har mange forskjellige funksjoner og ikke bare HUD. For eksempel lar den deg spore dine egne resultater og gir deg tips om strategien din. PokerTracker 4 kan gi deg viktig statistikk angående spillestilen din. En annen populær pokersporingsprogramvare er Holdem Manager. Den siste versjonen, Holdem Manager 3, ble utgitt i oktober 2019.

De beste HUD gratis pokersidene

Nå som vi har diskutert HUD-er og pokersporingsprogramvare, er det på tide at vi viser deg de beste HUD-frie pokersidene. Her er listen vår.

Unibet Poker

Unibet Poker har rykte på seg for å være et pokerrom for uformelle og nybegynnere. Det har alltid vært en av de beste HUD-frie pokernettstedene i verden. Det som er interessant er at Unibet Poker har forbudt tredjepartsprogramvare helt siden den første lanseringsdagen.

Denne avgjørelsen er fornuftig gitt at flertallet av denne sidens brukere er sportsbettingfans. Unibet Poker-klienten er lett tilgjengelig fra nettleseren din. Sammen utgjør alle disse faktorene et av de mykeste online pokerrommene i hele Europa.

Det er imidlertid en mulighet til å se håndhistoriene dine. For å gjøre det, må du klikke på “Profil”-knappen ved siden av avataren din i hovedlobbyen til klienten. Deretter må du trykke på “Historikk”-fanen og der vil du se håndhistorikkene dine.

Logo Unibet
Opptil 60% rakeback / YPD Rake Race
6.2/10

Naturlig 8

Natural8 er det asiatiske flaggskipet pokerrommet til GGPoker Network. Gjennom sine år med arbeid var Natural8 i stand til å bygge et rykte som et uformelt nettsted, men respekterte også proffene. Dette pokerrommet kjører vanlige MTT-er og kampanjer med stor verdi.

Natural8 har bestemt seg for å prøve å finne en mellomting i HUD-dilemmaet. Natural8 er ikke helt HUD-fri. I stedet har dette pokerrommet utviklet sin egen Smart Heads-Up Display. Denne HUD-en er helt gratis og kommer sammen med den nedlastbare pokerklienten, som allerede er en stor forskjell fra alle de andre HUD-ene. Men Natural8s Smart HUD gir bare den viktigste informasjonen til brukeren. For eksempel er VPIP-er synlige til enhver tid under spillet. De er representert i en liten sirkel i nedre venstre hjørne av motstanderens avatar.

Natural8s Smart HUD gir deg også en mulighet til å se fra bestemt grafikk om en spiller spiller bra (over EV) eller dårlig (under EV).

Logo Natural8
1.000$ Bonus / YPD 70k Rake Race

GGPoker

GGPoker er et av de mest populære pokerrommene i verden. Den kjemper konstant med PokerStars om førsteplassen i PokerScouts trafikkrangeringer. GGPoker har samme Smart HUD-system som Natural8. Dens tilnærming til HUD-dilemmaet var delvis ansvarlig for at Daniel Negreanu ble med i GGPoker som ambassadør da han understreket sin kjærlighet til programvaren som hovedårsaken til å bli med.

Logo GGPoker
600$ Bonus/6k Freerolls+70k Race
8.7/10

Fordeler med HUD-frie pokersider

  • Pokersider som forbyr HUD-er er generelt tryggere, siden de forbyr tredjepartsprogramvare. Dette forhindrer å få håndhistorikk i sanntid, og dermed er det mye vanskeligere å bruke roboter.
  • Ingen vil ha en programvarefordel fremfor deg hvis du ikke vil bruke HUD-er eller ikke har råd til dem (på slutten av dagen kan de bli ganske dyre).
  • For å si det enkelt, andre spillere kan ikke betale for å få ekstra hjelp.
  • Fraværet av HUD-er gjør hele spillopplevelsen mye mer realistisk og nærmere live poker, hvor du ikke kan stole på noe programvare. Fraværet av HUD skjerper fokuset ditt og hjelper deg å bli en bedre pokerspiller.
  • HUD-frie pokersider forbedrer den uformelle spilleropplevelsen betraktelig. De fleste av de tilfeldige spillerne vet ikke engang om HUD-ene, så hvis de er forbudt, er de ikke urettferdig ulemper. Derfor vil tapende spillere vanligvis bli i rommet lenger, noe som gjør pokerrommet lykkelig.

Ulemper med HUD-frie pokersider

  • Du kan ikke bruke programvare som gir deg viktig informasjon om motstanderens spillestil.
  • Multibording er mye vanskeligere uten HUD-er, ettersom du må ta hensyn til alle motstanderne selv.
  • Å spille uten HUD kan være en mindre hyggelig opplevelse for vanlige og mer dataorienterte spillere.