Juks ved de virtuelle pokerbordene

Svindel i nettpoker i form av å opprette flere kontoer og bruke tredjepartsdata er et problem som ikke er uvanlig. Denne praksisen har en tendens til å bli sett når noen allerede er registrert med et spesifikt pokerrom og ikke vil gå glipp av rakeback og tilgang til eksklusive turneringer og kampanjer som de som tilbys av YourPokerDream eller andre tilknyttede selskaper. Til tross for at dette ikke er en alvorlig form for svindel i den store sammenhengen, er det likevel en slags svindel, og derfor ikke tillatt. Selvfølgelig er online pokerrom klar over dette, men det kan være svært vanskelig å kontrollere og påvirker ikke for negativt på verken leverandøren eller andre spillere.

Noen tilbydere inviterer bokstavelig talt spillere når det kommer til multi-kontoer og identitetstyveri

Det ser litt annerledes ut på pokersider som iPoker eller GGPoker, for eksempel. Det interne PVI-systemet inviterer ganske enkelt svindlere. Nå kan du selvfølgelig argumentere om PVI eller SBR i seg selv er urettferdig, men dette er ikke spørsmålet vi diskuterer her. Det er en del av dem, og både spillere og tilknyttede selskaper må akseptere dette faktum. Fra en profesjonell pokerspillers synspunkt handler det tydeligvis om profittmaksimering, noe som er helt legitimt. På grunn av lav PVI eller SBR, som er standard for en vanlig, telles ikke lenger full rake, noe som betyr mindre rakeback for spilleren. Vanligvis er dette en PVI mellom 0,4-0,6 for en god spiller, og SBR Rake var alltid 50 % av den reelle genereringsraken.

GGPoker: Som et eksempel, la oss ta en PVI på 1, der hver spiller starter på GG, og deretter en PVI på 0,5. En spiller genererer $20 000 i rake og mottar 60 % av fiskebuffeen, som er $12 000 i cashback. Ved 0,5 genererer spilleren $20 000 i rake, men GG vurderer bare 50 % av det, så beregningen endres betydelig. $10 000 rake og igjen 60% fra fiskebuffeen vil være bare $6 000 cashback. Så i dette eksemplet rakker spilleren det samme beløpet, men får bare halvparten av rakebacken tilbake, selv om pokerrommet har samme inntjening. Og vi har bare behandlet fiskebuffeten… mindre rake telles også for tilknyttede selskap, noe som betyr at spilleren samler færre poeng for kampanjer som rakerace, og taper også mye penger.

iPoker Network: Samme eksempel. La oss si at en spiller genererer $10 000 i rake og iPoker er verdt 100% SBR rake. Med 50 % rakeback mottar spilleren $5 000. Men hvis bare 50 % SBR-rake telles fordi dette er en god spiller som tjener penger i det lange løp, vil beregningen være $5000 rake og 50% rakeback vil bare være $2500. Igjen taper spilleren 50 %.

Det er ikke bare spilleren som taper her. Dette gjelder tilknytningen på nøyaktig samme måte, PVI og SBR er en ulempe for alle involverte (bortsett fra pokerrommet)!

Dette inviterer selvfølgelig spillere til å jukse, noe som fører til at noen oppretter en ny konto under et annet navn annenhver uke for å sikre at mer rake telles og at de tjener mer rakeback. Nå tror mange at spillerne bare jukser pokerrommet, noe som først og fremst er tilfelle. Pokerrommet taper riktignok mye penger, men på den annen side kan man også stille spørsmålet om ikke pokerrommet jukser spillere og tilknyttede slike beregningsmodeller som PVI/SBR?

det er i deres egen makt å sette en stopper for det. Den enkleste måten ville være å ganske enkelt fjerne PVI- og SBR-systemet. Pokerstars, Partypoker, Bwin, Unibet, Winning Poker (WPN) og Chico kan også gjøre det. På slutten av dagen er $1 rake $1 rake, og alle er fornøyde. Verden kan være så enkel!

Ingen er fornøyd med det ugjennomsiktige PVI- eller SBR-systemet, men ikke alle tar umiddelbart slike drastiske ulovlige tiltak. Pokersider kunne ha tatt opp dette alvorlige problemet en stund, men har (ennå) ikke gjort det. På dette tidspunktet må vi positivt nevne iPoker, som har justert SBR litt til fordel for spillerne og har økt minimum SBR rake, fra 50 % for gode stamgjester til 60-65 %. GGPoker kan ta et eksempel fra det.

Hver uke mottar vi en rekke meldinger fra spillere som ber oss skrive en artikkel om det og ta opp emnet. Noen føler seg sterkt vanskeligstilt av enkelte spillere på grunn av disse aktivitetene, fordi de spiller ærlig selv, holder seg til reglene og derfor er sinte på enkelte tilbydere for at de ikke gjør noe med det. Det må imidlertid også presiseres tydelig at andre aktører faktisk ikke er vanskeligstilt. Selv om en spiller bruker 20 forskjellige kontoer, forblir den den samme spilleren. Det er ikke slik at han bruker ulovlige verktøy for å ta bedre beslutninger ved bordet. Men det betyr ikke at det er greit å gå en slik vei.

Det er nok måter å løse dette problemet på, men det er ikke jobben til YPD som tilknyttet

Vi forstår synspunktet og sinnet til forskjellige spillere. Det er nok måter å løse dette problemet på, men det er ikke vår jobb som tilknyttet selskap å bry oss om det. Likevel kan vi ikke ignorere alle forespørsler og oppfordringer om hjelp fra ærlige spillere, og vi må svare og sende dem videre.

Det er ikke vår jobb som en affiliate å utdanne pokerrom og påpeke slike problemer og hvordan de kan løses. Men vi ville selvsagt hjelpe til med ulike saker hvis vår støtte ble bedt om, og det samme gjelder når spillere kommer til oss, noe som var det som fikk oss til å diskutere det vi mener er et veldig alvorlig tema. Bare i løpet av de siste to månedene har vi i YPD mottatt over 20 klager fra våre spillere.

Som vi forteller alle spillere som kontakter oss, er det alltid nyttig å sende en detaljert rapport til sikkerhetsavdelingen til det ansvarlige pokerrommet. Dette kan også gjøres til vanlig support og de vil da videresende det.

Problemet med to eller tre spillere som deler en konto for å vinne et rakerace

Kontodeling er et problem som påvirker mange online pokerrom. For å øke sannsynligheten for å oppnå suksess i rakerace, velger noen spillere å dele en konto. Dette gir selvfølgelig råd til å samle et mye større langsiktig volum av spill enn tilfellet er for en enkeltperson, og utgjør derfor en avgjørende fordel. Det må sies at partypoker har klart å få problemet under kontroll veldig bra. For noen måneder siden hadde de daglige rakerace sammen med Bwin, og en rekke spillere hadde forsøkt å slå systemet ved å dele en enkelt konto i et forsøk på å nå toppen. Sikkerhetsavdelingen reagerte veldig smart ved å be om en video med flere timers avspilling fra mistenkelige kontoer, der det var nødvendig for noen å filme seg selv samt skjermen som viser åpne bord, og musen og så videre. På den ene siden var det mulig å avgjøre om det faktisk er personen som spillerkontoen er registrert til og også se spilleatferden til en spiller og om de kan spille en så lang økt, om den samsvarer med dataene som er samlet inn på konto osv. Men det er et vanskelig tema å samle definitive bevis på, da vi ikke alltid kan stole på det vi ser med dagens teknologi. Av sikkerhetsgrunner ønsker vi ikke å (og kan faktisk ikke) gå nærmere inn på temaet, selv om vi delvis vet hvilke metoder som brukes for å avsløre svindlere.

Ulovlig aktivitet i online poker er en del av spillet, men det finnes måter å oppnå beskyttelse på

Vi må være realistiske og forstå at når penger er involvert, vil det alltid være folk som prøver å oppnå en urettferdig fordel. Vi må rett og slett akseptere dette faktum. Men med dagens teknologi er det ikke så vanskelig å konstruere beskyttelse mot slik uredelig aktivitet. Problemet her er ofte at noen online pokerrom ikke har folk på laget sitt som har spilt online poker profesjonelt eller som forstår spillet godt nok til å oppdage om det skjer noe ved bordene som ikke stemmer. Dessuten krever det ikke engang en ekspert for å gjenkjenne tvilsomme aktiviteter!

Til syvende og sist er det selvfølgelig opp til enkeltpersoner om de skal spille ærlig eller jukse. Når det kommer til penger, glemmer mange spillere ting som moral og rettferdighet, noe som er synd. På den annen side har online pokerrom også skylden hvis de fungerer på en slik måte at de effektivt inviterer spillere til å jukse, og deretter forsterker problemet ved å tolerere det som skjer og ikke ta de nødvendige tiltakene for å fikse problemet.

Partypoker har på mange måter vist hva som kan gjøres ved å ha det riktige teamet med profesjonelle tilstede for å hjelpe raskt med å identifisere ulovlig aktivitet, slik at tiltak kan iverksettes deretter.