No Limit Cash Games-strategi

Har størrelse betydning i online poker? Det er fristende å si ‘det kommer an på’ – pokerskribentens praktiske svar på vanskelige grunnleggende spørsmål. Svaret skal imidlertid virkelig være ja.

Når vi har et fjell med sjetonger, er verden vår østers. Det er ikke et alternativ som ikke er tilgjengelig for oss, og avgjørende, hvis vi er heldige nok til å ha en monsterhånd i en monsterpotte, har vi alt dekket og kan hente maksimal fortjeneste når det betyr noe.

Sammenlignet med short-stack-strategi, som har en tendens til å fokusere på det begrensede rammeverket vi kan operere innenfor (f.eks. Å halte inn med 67-tallet og andre såkalte spekulative hender, er rett og slett ikke rettferdiggjort med en short stack), deep-stack cash game-strategi er et helt annet dyr. Maksimum ressurser gir oss åpenbart maksimal fleksibilitet.

Å være (ukomfortabel) med en full stack

Ikke overraskende, jo flere alternativer som er tilgjengelige – og det økte situasjonsaspektet på grunn av spillets kompleksitet – jo mer kan vi bli involvert. Det er her, kanskje kontraintuitivt, kan bli mer komplisert til det potensielt problematiske. Å ha en full stabel gir oss muligheten til ikke bare å spille en hånd med en hvilken som helst størrelse pott, men også å kunne bruke vårt maksimale ammunisjonslager for å bli kreativ på måter som ikke er mulig med korte (er) stabler. Derfor trenger vi et visst ferdighets- / erfaringsnivå for å kunne gjennomføre slike skuespill. Selvfølgelig har ikke alle en slik forståelse av spillet for å gjøre dette, og forståelig nok føler mange spillere seg ukomfortable med for mye penger foran seg.

Det er naturlig, spesielt for uerfarne spillere, å føle seg nesten overeksponert med å spille med en full stack. Frykten for å ‘miste maksimalt’ kan være ganske ødeleggende. Selv når vi er involvert i en tilsynelatende beskjeden pott, kan nervene våre bli bedre hvis det hittil relativt rolige vannet plutselig blir ganske hakkete når innsatsen begynner å øke og (re) raises kastes inn. For mange spillere er muligheten for å tape store blir den overkjørende følelsen, og dette kommer åpenbart til å ha en negativ innvirkning på beslutningstaking – ikke bare i den slags hånd, men gjennom en økt. I slike tilfeller har vi to valg: kjøp inn for mindre (enten det er 60% eller 50% av maksgrensen eller til og med å komme inn som en kort stabel) eller flytte nedgrensene til et nivå der vi føler oss fine med å spille med en full stabel .

Finn din full-stack komfortsone

Gitt at full-stack poker er en viktig del av spillet, og jo mer erfarne og dyktige vi blir dypt kan vise seg å være veldig nyttige i forskjellige formater og scenarier, anbefaler jeg å prøve full-stack poker. Så lenge vi sørger for å finne et nivå som lar oss spille uten å bekymre oss for å miste, vil det være greit, og vi kan gå for å få mest mulig ut av spillet. Som alltid er forsvarlig bankrollehåndtering nøkkelen.

Full-stack poker gir oss absolutt et rikt tapet av muligheter og fleksibilitet. Det er en god følelse å ha friheten som en stor stabel gir oss til å spille en hånd ‘ordentlig’ uten å være underlagt begrensningene for stabelstørrelse. Vær oppmerksom på at jeg ikke taler for å bli gal, og spiller hver eneste hånd uavhengig av kortene våre bare fordi vi har ‘råd’ til det. Det ville være dumdristig, løs og lett å utnytte!

Men å ha masse sjetonger betyr faktisk at vi har ildkraften til å stemple vår autoritet på spillet – og ikke nødvendigvis ved å spraye potten med sjetonger. Faktisk trenger det ikke engang at vi deltar i en hånd for å ha litt innflytelse, fordi det faktum at vi sitter ved det virtuelle pokerbordet bevæpnet med en stor bunke i seg selv, er en faktor som våre motstandere må ta i betraktning. For eksempel, de spillerne til høyre for oss som ønsker å heve eller på en eller annen måte bli opptatt med en hånd, aner ikke hva vi vil gjøre bra når det er vår tur til å handle. Merk at dette introduserer et element av online poker som er spesifikk for å spille med en full stack, nemlig at vi må ta hensyn til det faktum at opposisjonen er godt klar over vår ildkraft når vi vurderer deres handlinger – de trenger enda mer begrunnelse enn vanlig for å bli involvert med oss, så husk alltid hva som kan bety når du analyserer spillernes handlinger.

Bruk hele stakken med omhu

Selv om det er sant at alle avgjørelser krever nøye vurdering uavhengig av stackstørrelse, med en full stack på spill (husk at vi sannsynligvis ikke vil være den eneste med maksimal stack i dagens online poker kontantspill), er det viktig at vi tenker gjennom ting så logisk og praktisk som mulig. Som det ble sagt tidligere, er poenget med å sette seg stablet til bakken ikke å spille hensynsløs og legge mer sjetonger i potten enn det som kreves.

Når de potensielle gevinstene er så høye, må vi hele tiden følge spillet nøye. Det er mye som står på spill – både når det gjelder å vinne og tape! – så det er ingen unnskyldning for ikke å holde øye med opposisjonen selv når vi faktisk ikke er i en hånd. All informasjon vi kan hente, kan utgjøre en avgjørende forskjell for utfallet av en massiv hånd / pott. Vi må ha en god følelse av spillets avgang og flyt for å stadig tilpasse oss.

Husk også at det er bra å ha en ide om hvordan vi blir oppfattet av andre spillere, og hvordan denne oppfatningen kan endres på grunn av våre handlinger (bevisst eller på annen måte). Videre, med store stabler i spill (en av dem er våre), bør vi søke å utnytte dette til vår fordel når muligheter dukker opp (som de vil). Vi har ikke råd til å være forutsigbare med vårt eget spill, og heller ikke formodne om opposisjonen.

Full-stack starthender

Når det gjelder vårt starthåndspekter, gir dype stabler oss mye mer handlingsrom enn korte (eller middels) stabler. Dette er fordi implisitte odds betyr at våre potensielle gevinster i en enkelt pott – spesielt mot lignende stablede spillere – er høye nok til å rettferdiggjøre innsatser på spekulative hender (merk at implisitte odds forsvinner hvis vi sitter ved et bord fullt av korte stabler).

Med dette i tankene blir hender som små par og passende kontakter en interessant og viktig del av spillet vårt; mens vi sannsynligvis vil savne når floppen kommer, når disse hendene treffer, er målet å utvikle en situasjon som gir oss den beste sjansen til å vinne stort. Med korte stabler er denne tilnærmingen ikke berettiget fordi den maksimale belønningen ikke pleier å kompensere for de langsiktige akkumulerte kostnadene. Imidlertid, med en full bunke, kan vi til og med kaste inn en og annen (re) heve pre-flop med spekulative hender, noe som gir oss både initiativet (som vi kan plukke opp en pott etter at vi ikke koblet oss til Flop) eller et perfekt forkledd monster skulle vi slå stort

Å bli vant til full-stack-spill er en viktig del av hver spillers læringskurve, og dette gjelder ikke bare for pengespillspillere. Bruk god bankrolladministrasjon for å finne de rette innsatsene, kjøp inn maksimalt og få spillet ditt på …

Ha det gøy!