Å spille med HUD-er og andre tredjepartsverktøy vil snart høre fortiden til

2019-trenden gir alle profesjonelle spillere en klar retning for hvordan fremtiden for online poker ser ut. Målet er å beskytte uformelle spillere og holde penger i potten lenger. Gjennom årene har det utviklet seg et stort marked når det gjelder noen tekniske verktøy som hjelper vanlige spillere med å finne fisk, låser plasser ved lønnsomme bord og samler en enorm database med hver spillers statistikk. De fleste av disse programmene er basert på tenkningen til spilleren, noe som selvfølgelig er en stor fordel når man spiller mot en spiller som ikke bruker slike programmer. Naturlighet går tapt og alt blir for kunstig. Tredjepartsverktøy har ikke lenger mye å gjøre med naturlig poker og har en betydelig innvirkning på pokerøkosystemet. Mange leverandører bestemte seg for å gå denne ruten for lenge siden og har hatt suksess. Det beste eksemplet er GG Poker-nettverket, som forbyr bruk av tredjepartsverktøy fra begynnelsen. I mellomtiden er GG-nettverket på nivå med Party Poker / Bwin når det gjelder antall spillere i Texas No Limit Hold’em og Pot Limit Omaha kontantspill. Andre store navn som Unibet har lenge fulgt den samme strategien.

Alle andre nettsteder følger snart

Det var bare et tidsspørsmål før de andre store navnene ble med, og nå er tiden inne. PokerStars fikk først oppmerksomhet tidligere i år med noen få endringer. Ulike scenarier for sitteplasser og andre tekniske hjelpemidler ble forbudt. Noen få er for tiden tillatt på PokerStars, og HUD er fortsatt tillatt, men det er bare et spørsmål om tid før ingenting er tillatt. I tillegg følger PartyPoker og Bwin denne veien og har allerede kunngjort at med den nye programvareoppdateringen i juni 2019 er ingen teknologiske hjelpemidler tillatt. Derfor må alle spillere velge et nytt alias / kallenavn slik at all informasjon som er samlet inn om en bestemt spiller tidligere er utdatert.

Et lite antall pokersider er igjen

Valget for spillere som fortsetter å stole på Holdem Manager, PokerTracker og lignende programmer i lang tid blir veldig tynt. For øyeblikket forblir PokerStars med noen begrensninger for iPoker Network og Winning Poker Network. I følge våre estimater vil disse tre være i kraft senest ved utgangen av 2019, samt forby bruk av tredjepartsverktøy.

Avsluttende ord

Mens mange pro-spillere ikke liker disse endringene, er det det eneste riktige trinnet hvis du ser på det objektivt. Noen spillere er på vinnersiden bare på grunn av mangfoldet av tekniske verktøy og er helt tapt uten dem. Poker skal være naturlig, ikke for kunstig, og hver spiller skal ha de samme vinnersjansene. I live poker er det ingen programmer som viser statistikk og gir noen form for hjelp. Du må ta din egen beslutning. YourPokerDream ønsker denne utviklingen velkommen, da det er den eneste måten å utvide det online pokerspillet og holde seg naturlig ved bordene.