Daniel “Kid Poker” Negreanu, som er frisk fra å slippe over $ 1 million i en head-up grudge-kamp mot Doug Polk, er tilbake på det igjen – denne gangen tar han 15-tiden WSOP-armbåndsvinneren Phil Hellmuth.

Ser vi på hvordan High Stakes Feud med Polk stammet fra en flerårig online ordkrig mellom de to proffene, virker det bare passende at litt søppelprat fra Hellmuth på Negreanos spill i den kampen resulterte i at hansken ble kastet ned for en High Stakes-duell del II.

Selv om handling bare starter 31. mars etter at en Covid-relatert forsinkelse presset startdatoen, har de to holdt fans hjemme underholdt handel med barbs online. Aldri noen som lot egoet komme i veien for ting, bestemte Hellmuth seg for Twitter-verdenen at han skulle regnes som en av geitene til poker.

Det var en mulighet Negreanu ikke klarte å gå forbi og førte til en dag med frem og tilbake skudd med de to som kalte ut hverandres livstidsstatistikk og relevans for pokerverdenen i dag. Sportsspillikon og flere WPT-finalebordmakere, Haralabos Voulgaris, oppsummerte det best i sitt svar til dem begge:

Dere kommer over som slike barn i alle disse twitter beef wars … ingen bryr seg gutta, bare spill kampen og la resultatene snakke for seg selv.

Odds som favoriserer Negreanu i HU-kamper

Selv om Hellmuth tok ned den innledende High Stakes-duellen i fjor sommer mot Antonio “The Magician” Esfandiari i en tre-kampssvep, ser det ut til at dette spillet favoriserer Negreanu. Mange andre pokerproffs føler at Kid Pokers knusing av Polk kan ha vært en veldig kostbar Masterclass for Negreanu, og føler at hans kunnskap om GTO og heads-up teori vil komme godt med i denne duellen.

I motsetning til Polk-kampen, vil formatet denne gangen være live heads-up poker – et område der begge spillerne er kjent for live lesninger og evner til å tilpasse seg spillet. Formatet vil være det samme som den første utgaven av duellen, hvor hver spiller setter opp $ 50 000 for det første spillet med heads-up poker. Taperen har muligheten til å utfordre vinneren ved å matche premiepotten – i det vesentlige doble innsatsen hver omkamp.

Multi-million dollar runder mulig

Siden vinneren bare kan ta ut penger etter tre seire på rad, vil premiepotten vokse raskt, og det vil være $ 1,6 millioner på gevinst innen femte runde. Det er også bekymringer for at Negreanu eller Hellmuth ikke skal velge en omkamp. Skulle man enten bestemme seg for å trekke seg tilbake, har enhver ny spiller 30 dager på seg til å påta seg vinneren. Med antall fans – og fiender – begge disse spillerne har i pokersamfunnet, vil det være mange proffer på sidelinjen som venter på å gå inn i ringen. Kid Poker ga imidlertid sin mening om hvor mange runder denne duellen ville vare.

Med PokerStars kunngjorde forrige uke at Players No Limit Hold’em Championship (PSPC) er blitt kansellert for andre år i rad (og fortsatt ingen refusjon for kvalifiseringskampene), vil live poker ha begrensede muligheter for den neste lille stunden. GGPoker fyller gapet med vårfestivalen på $ 150 millioner i partnerskap med Deadmau5, og sammen med den kontinuerlige nye programmeringen fra PokerGO som High Stakes Duel og Poker After Dark, er det nok å holde pokerfans underholdt.

High Stakes Duel II starter med en halvtimes “innveiing” etterfulgt av kort som treffer luften 31. mars kl. Las Vegas-tid.