Eraen med HUDs i online poker er snart ferdig

Online pokermarkedet har endret seg dramatisk de siste årene, og det fortsetter å endre seg. En stor forandring er at leverandørene gjør det litt vanskeligere for pokerproffene å ringe faste og enklere for uformelle spillere. Selvfølgelig er denne meldingen ikke veldig godt mottatt av profesjonelle online pokerspillere, men det er fornuftig å se på pokermarkedet generelt.

En Poker HUD er kortform for heads-up-visning. Sporingsprogrammer som Holdem Manager og Poker Tracker samler all informasjon fra hver hånd som spilles og fra enhver spiller som noen gang har sittet med en ved bordet. Denne informasjonen blir deretter evaluert og umiddelbart påkalt når man setter seg ned ved et virtuelt bord. Dette gir deg selvfølgelig en veldig stor fordel hvis du har informasjon om spillestilen til lagkameratene dine.

Det er fortsatt leverandører der bruk av en HUD er tillatt, men det antas at det bare er et spørsmål om tid før bruken av HUD tilhører fortiden.

Bare noen få online pokerrom tillater fortsatt HUD-er

Det som var standard tidligere er ikke det samme i dag. GG Network, Unibet og nylig PokerStars er leverandører som forbyder bruk av HUDs.

Som nevnt før, er det hele et spørsmål om tid før fremtiden for online poker er bare poker, dvs. poker uten verktøy, akkurat som det er i virkeligheten ved pokerbordet.

Spillere som har spilt uten slike programmer i årevis er selvsagt tydelig i fordelen når denne regelen har kommet til alle online pokerrom.

At det fungerer også uten HUD er allerede bevist

Ta GG-nettverket som et eksempel. Nettverket, som også godtar asiatiske spillere og er veldig populært blant europeerne, har forbudt tredjepartsprogrammer helt fra begynnelsen. Likevel fortsetter nettverket å vokse når det gjelder antall kontantspillspillere; det er langt foran iPoker-nettverket, for å gi et eksempel.

Unibet har også gjort det veldig bra med denne strategien i lang tid.

Hva er målet med pokersidene?

Ønsker du å holde pengene lenger i systemet og beskytte spesielt de uformelle spillerne mot proffene? De såkalte haiene er alltid på jakt etter småfisken og prøver å få en fordel gjennom slike programmer. Dette er ganske bra for faste, men pokerrommet har ikke mye av det når fritidsaktørene raskt blir sløyfet og deretter slutter å spille.

I tillegg kommer mer action inn blant de vanlige spillerne, da det er en stor forandring for alle, og du kan ikke engang lett gjenkjenne hvem som er en topp hai, eller hvem som er mer en middelmådig spiller. Slik informasjon vises normalt direkte i HUD.

Selv om mange profesjonelle aktører ikke ønsker denne utviklingen velkommen, men vi ser det fra et annet perspektiv som er positivt.