Dan “Jungleman” Cates er en verdenskjent pokerspiller med høy innsats. Han er kjent for å spille med høyest innsats i både online og live cash games med ganske mye suksess. Før han deltok i årets World Series of Poker, hadde Cates nesten $9 millioner i turneringsinntekter. Imidlertid var WSOP-armbåndet ute av hans hele karrieren til nå, når “Jungleman” endelig har klart å vinne Event #60: $50 000 Poker Players Championship. For å oppnå denne seieren måtte han beseire et elitefelt med 63 bidrag. Som et resultat ble han tildelt en heftig topppremie på $954 020 og sitt første gullarmbånd.

Cates vet sikkert hvordan hun skal gjøre entré. Han har alltid vært en fremragende pokerspiller. I år har «Jungleman» bestemt seg for å farge håret neonturkis og kle seg ut som en Dragon Ball Z-karakter. Her er hva han fortalte reporterne etter seieren:

“Å ja, en av de armbåndstingene. Det er faktisk ganske kult og jeg er glad for å ha vunnet en. Jeg tror jeg har en av hver nå, [med seire i] World Poker Tour Alpha8 og jeg har en Triton Poker-seier. Jeg tror det gir meg trifectaen, jeg er ikke sikker på hvordan det fungerer. Vant jeg en European Poker Tour? Jeg vet ikke. Men dette er ganske kult, spesielt [å vinne] en turnering som er oppkalt etter Chip Reese, som har gått bort.”

Dan Cates har klart å tjene nesten en million dollar i premiepenger, og dette var hans fjerde største turneringsscore. Med sin siste seier er hans livstidsinntekter nå estimert til å være $9 868 264. På toppen av det rykket Cates opp i rangeringen. Han ble tildelt 572 PokerGO Tour-poeng. Dette var hans første kvalifiseringspoeng for PokerGO-poengløpet. La oss nå se nærmere på finalebordet i arrangementet.

Slutttabell

Den siste dagen startet med bare fem spillere igjen og Eli Elezra som chipleader. Det som er interessant er at Josh Arieh har kommet seg inn på det offisielle finalebordet, men han ble eliminert på sjetteplass for $161 422 før arrangementet ble direktesendt. På toppen av det har Arieh klart å vinne $10 000 Pot-Limit Omaha Eight-or-Better-arrangementet rett ved siden av finalebordet i denne eventen.

Chris Brewer manglet bare noen få store blinds fra ledende posisjon. Den stigende high roller-turneringsstjernen befant seg snart på bunnen av sjetongene. I en så desperat situasjon gikk han all-in med pocket syv opp mot pocket-knekter til Ryan Leng, en tre ganger vinner av WSOP-armbånd. Brewer klarte ikke å slå pocket-knektene og ble eliminert på femteplass og tjente $211.235.

En lignende skjebne ventet Eli Elezra, som var chipleader. Men etter flere timers spill fant Elezra ut at han var en liten stack og måtte kjempe for å overleve. Selv om han har klart å gjøre noen comeback, ble han til slutt eliminert på fjerdeplass. Elezra ble slått ut av en tre ganger vinner av WSOP-armbånd, Paul Volpe, og ble tildelt $286 983 for sin fjerdeplass.

Trehåndsspillet mellom Dan Cates, Paul Volpe og Ryan Leng varte i over fem timer. I løpet av denne tiden endret ledelsen seg flere ganger, ettersom pokerproffene byttet slag. Spillerne testet ferdighetene sine i arrangementets blanding av no-limit hold ’em, pot-limit Omaha, limit triple draw deuce-to-seven lowball, no-limit single-draw deuce-to-seven lowball, razz, syv-kort stud, limit Omaha åtte-eller-bedre, limit hold’em og stud åtte-eller-bedre. Men etter hvert som tiden gikk, har Cates endelig klart å ta ledelsen etter en stor seier i potten mot Paul Volpe. Etter det var han i stand til å utvide ledelsen ytterligere, slik at Volpe og Leng kjempet ut mellom hverandre.

Til slutt ble Paul Volpe eliminert. Han la inn alle sjetongene sine med K i spar og 6 i hjerter under limit hold’em opp mot Cates og hans K i ruter og 2 i spar. Floppen viste spar Q, 10 kløver og 2 hjerter. Turn viste 2 kløver, noe som forbedrer Cates til trippeltoere. Som et resultat ble Paul Volpe eliminert og tildelt $404 243 for sin tredjeplass.

Heads-up-spill

Dan Cates gikk inn i heads-up-spillet mot Ryan Leng med en sikker 5:1 sjetongledd. Leng er en erfaren pokerproff som har tjent sitt tredje WSOP-armbånd bare noen uker før denne begivenheten. Og erfaringen hans var tydelig under heads-upen. Leng var i stand til å score en tidlig double-up og lukket gapet mellom Cates ytterligere etter det. “Junglemannen” var imidlertid i stand til å få kontroll over situasjonen med noen få seire i no-limit deuce-to-seven lowball og stud eight-or-better. Men Leng hadde ikke tenkt å gi opp uten kamp. Han har klart å doble opp igjen, denne gangen med pocket-ess mot pocket-sekserne til Cates under no-limit hold’em. Dessverre klarte ikke Leng å opprettholde dette momentumet. Han ville gli ned igjen når det gjelder antall sjetonger, noe som tillot Cates å forsegle avtalen under limit hold’em.

Leng satset nesten halvparten av sjetongene sine i big blind under den siste hånden. Dan Cates høynet fra knappen med kløver Q og ruter 3, og Leng synte med ruter 10 og spar 5. Floppen viste A med hjerter, J med hjerter og 10 med hjerter. Med et bunnpar har Leng bestemt seg for å sette sine siste 100 000 på spill. Cates synte og traff et par damer på hjertenes Q-sving, og tok ledelsen. Riveren viste 3 spar, noe som forbedret Cates ytterligere til to par og befestet seieren hans. Ryan Leng ble tildelt $589 628 for sin andreplass. Dan Cates dro hjem med $954 020 og sitt første WSOP-armbånd. Her er  Event #60: $50 000 Poker

Resultater for Players Championship finalebord:

Place Player Prize PokerGO Points
1 Daniel Cates $954,020 572
2 Ryan Leng $589,628 354
3 Paul Volpe $404,243 243
4 Eli Elezra $286,983 172
5 Chris Brewer $211,235 127
6 Josh Arieh $161,422 97