Den semi-bløffe forklaringen

Semi-bløffen er en veldig nyttig taktikk i online poker. For uerfarne spillere kan det imidlertid også være et forvirrende konsept – som begrepet bløffer generelt. Før vi diskuterer fordelene med å utføre en semi-bløff, bør vi først forstå skillet mellom en direkte bløff og en semi-bløff.

Med en ren bløff – som når vi savner flush draw on the River, ikke har noen hånd i det hele tatt og spiller for potten – er det i det vesentlige ingen (eller en liten) sjanse for å vinne hvis blaffen vår blir kalt. En semi-bløff, derimot, betyr at vi fremdeles kan vinne hvis vi blir kalt.

For eksempel kan vi ha Ac 6c og Flop kommer Kc 9c 4h. Hvis vi sjekket opp her, ville dette være en semi-bløff, fordi selv om vi sannsynligvis ikke har den beste hånden på dette tidspunktet, vil en klubb på enten Turn eller River gi oss nøttespylingen og (mest sannsynlig) sterkeste hånd. Vår innsats er en bløff, men potensialet i vår tegnehånd til å hoppe over oss foran er det som kategoriserer det som en semi-bløff. (Merk at en semi-bløff bare kan lages når det er ett eller flere kort som fremdeles kommer.)

Semi-bluff egenkapital

En ren bløff har altså ingen egenkapital når det gjelder den eneste sjansen for å lykkes hvis den induserer en fold. En semi-bløff har ekstra egenkapital i muligheten for at en hånd kan forbedres med fremtidige kort. Graden av en semi-bløffs egenkapital avhenger av sjansen for å vinne, og jo bedre egenkapitalen er, desto mer ‘lønnsom’ blir semi-blaffen.

For eksempel betyr semi-bløffing med både mutterspyling og rett trekk av mutter masse egenkapital og kan effektivt sees mer som et tilfelle av å presse potten i stedet for å prøve å bløffe i seg selv. På den annen side vil semi-bløffing med en uhyggelig gutshot straight draw gi oss liten egenkapital i sammenligning, og er følgelig et langt mindre attraktivt spill.

Hvis vi vurderer

  1. Flush draw & open-draw straight draw
  2. Sterke flush trekker
  3. Åpne rette trekninger

Dette er gode kandidater for en semi-bløff fordi slike hender har veldig god egenkapital mot for eksempel et par.

Det er viktig å skille mellom disse gunstige semi-bløff hendene og de som langt mindre rettferdiggjør å lage dette stykket. Dette ville være den nevnte gutshot straight draw, og svake flush draw. Førstnevnte har ingen stor sjanse for å slå og tilbyr derfor lav egenkapital. Svake (ish) flush draw-tegninger utgjør en annen type problemer når det gjelder semi-bløff, ettersom det er en reell fare for at etter å ha vært heldig nok til å treffe, kan vi komme opp mot en større flush. Et slikt scenario må tas med i vurderingen av realistisk egenkapital. Dette er en av de tingene om online poker som kommer med erfaring.

Merk at når vi har mye egenkapital i en hånd som kan forvandles av mange kort, vil vi ikke nødvendigvis at ‘bløffen’ vår skal fungere! Gitt de underforståtte oddsene, sannsynligheten for at vi treffer, er det ikke helt nøyaktig fra praktisk forstand å beskrive en semi-bløff som en faktisk bløff – i disse tilfellene er det like mye en verdiinnsats, og en som vi burde være glade for å se kalt.

Fordeler med semi-bløff

Semi-blaffen er mer enn bare en bløff. Ved å slå på aggresjonen prøver vi også å ta initiativet, som alltid er en nyttig endring i dynamikken, og sammenlignet med bare å sjekke, er det å foretrekke. Husk at de fleste spillere – spesielt på de lavere nivåene av online poker – pleier å være med på turen når de står overfor aggresjon, for lett å melde seg frivillig til rollen som den passive deltakeren. Når vi ideelt sett er i posisjon og tar initiativet med vår semi-bløff, er det sannsynlig at motstanderne vil spille sin rolle og sjekke for oss, og dermed gi oss litt fleksibilitet for resten av hånden – enten vi kan ta gratiskortet (e) eller fortsett å satse.

Semi-bløffing tjener også til å skjule hendene våre. Når vi tar et flush draw som et eksempel, forventes det ofte at vi bare sjekker når du er uavgjort, så det å komme ut veddemål kan være nyttig for å kaste motstanderen av duften, som igjen kan bety å vinne mye mer hvis vi traff enn vi hadde sjekket.

For å konkludere, er semi-bløffen et veldig nyttig våpen å innlemme i vår online pokerarmory. Som ofte er det fornuftig å velge mellomrom og bruke semi-bløff bare når vi har en passende, egenkapitalvennlig hånd, og når forholdene generelt er gunstige.

Ha det gøy!